Har tjent 100 millioner - sliter med gjeld

Banken dukket opp på trening for å purre.

John Arne Riise har tjent 100 millioner kroner i karrieren sin som fotballproff, men vil likevel ha gjeldsproblemer i mange år framover, skriver VG.

Avisen skriver også at 26-åringen ikke regner med å få noe ut av sin tidligere agent Einar Baardsen som han mener skylder ham 38 millioner kroner.

- Riise vil sannsynligvis måtte bære det som er knyttet til Baardsen med seg i mange år framover uansett. vi jobber med å få en oversikt over situasjonen og ta nødvendige grep overfor kreditorene, sier Ronny Lund som er Riises advokat.

- En gåte

Bostyrer i konkursen etter fotballagent Einar Baardsen, advokat Odd Jo Forsell, sier det slik til VG:

- Jeg ønsker ikke å kommentere John Arne Riises økonomiske situasjonen, da jeg ikke kjenner denne utover det som fremgår av kravsanmeldelsen.- Generelt vil jeg si at de fleste vil få betalingsproblemer når de blir utsatt for noe med de dimensjonene som Riise har opplevd. Det er viktig å presisere at Riises krav ikke bare er pengeoverføringer til Baardsen, men også at Riise måtte ta over misligholdte lån for Baardsens selskaper. Hvordan Baardsen har fått Riise til å gjøre dette, er for meg en gåte.

Banken dukket opp

For halvannet år siden dukket John Arne Riises engelske bank opp på Liverpools treningsfelt. Ikke for å yte noen ekstraservice til Riise - men for å purre på forfalte lån på til sammen åtte millioner kroner.

FIKK BANKEN PÅ BESØK: For halvannet år siden dukket banken opp på Liverpool-trening for å purre på de forfalte lånene til John Arne Riise. Ifølge VG har Liverpool-proffen tjent 100 millioner kroner i sin karriere - men sliter likevel med stor gjeld. Foto: AP
FIKK BANKEN PÅ BESØK: For halvannet år siden dukket banken opp på Liverpool-trening for å purre på de forfalte lånene til John Arne Riise. Ifølge VG har Liverpool-proffen tjent 100 millioner kroner i sin karriere - men sliter likevel med stor gjeld. Foto: AP Vis mer

.

Lånet var gitt i forbindelse med Riises skilsmisseoppgjør med Guri Havnevik. Ifølge avisa skal nordmannen først ikke ha forstått hvilke lån bankens representant snakket om, men da svaret var «de lånene som du tok ut for å løse din eks-kone i forbindelse med skilsmissen», skal Riise ifølge VG ha fått sjokk.

(NTB)