Therese Johaug har trent for mye

Har tråkket over en grense

Når selv Therese Johaug må hjelpes til å stoppe, forteller det hvor vanskelig all hardtreninga kan være for løperne rundt henne.

STORLØP PÅ BISLETT: Therese Johaug tok seg tilsynelatende ikke helt ut selv under storløpet på 10 000 meter på Bislett i juni. Totalbelastningen er likevel blitt for stor. Nå trenger hun litt hvile. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STORLØP PÅ BISLETT: Therese Johaug tok seg tilsynelatende ikke helt ut selv under storløpet på 10 000 meter på Bislett i juni. Totalbelastningen er likevel blitt for stor. Nå trenger hun litt hvile. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BARE noen dager etter at skijenta Therese Johaug ble hyllet av friidrettsvenner verden rundt for paradeløpet på 10 000 på Bislett, tråkket hun over grensen for det kroppen tålte. Litt etter litt fikk hun små meldinger om det rare og uvante som var på gang:

  • Den evighetsmaskinen av en idrettskvinne som i årevis bare har latt det stå til med full fart framover, trengte plutselig hvile.

For Therese er det en beskjed hun helst ikke vil høre. Men de med bra vett og fysiologisk erfaring rundt henne, skjønte hva som måtte gjøres og stoppet hardtreninga. Om det var uvant for henne å være sliten, ga testene under øktene svar.

Denne gangen hadde hun trent for mye, og det med et tydelig resultat.

Therese Johaug er overbelastet.

AKKURAT hvordan noe sånt kunne skje med den røffeste, mest erfarne og svært treningsflinke landslagsløperen, er ikke like tydelig. Friidretts-festen på Bislett får ikke skylden. Der omfattet de fysiske forberedelsene bare et par baneøkter på tartandekket utenfor Olympiatoppen.

Therese har dessuten brukt joggesko på alt av baneløp. Nettopp for å unngå unødvendig belastning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer