Har trappet opp høydetreninga

Marius Bakken trapper slett ikke ned høydetreninga etter en sesong med jernskandale og trenerskifte. Foran VM i Paris til sommeren øker han tvert imot oppholdene i høyden med 30 prosent.

Onsdag i forrige uke kom Marius Bakken tilbake til Norge etter fem og en halv uke i Eldoret i Kenya. 29. desember drar han tilbake samme vei. Denne gangen for seks uker. Slik går det slag i slag for langpendleren utover vinteren.

Litt lavere

- Jeg kjører mye lengre høydeopphold nå enn tidligere, seks uker istedenfor tre uker. Totalt vil jeg ligge omtrent 180 døgn i året i høyden. Det tilsvarer en økning på 30 prosent, sier Bakken til Dagbladet.

Men han har kuttet ut de ekstreme høydeoppholdene på 3500- 3800 meters høyde i Bolivia. I Kenya trener Bakken på 2600- 3000 meters høyde.

- Opplegget mitt i år likner det opplegget jeg kjørte før VM i Edmonton i 2001. Jeg kommer til å kjøre på samme måte også før OL-sesongen 2004, sier han.

Lange løp

Marius Bakken presiserer at han aldri har ment å kutte ned på høydetreninga.

- Nei, det har aldri vært min intensjon å være mindre rå. Totalbelastningen er nå større enn før fordi jeg tåler mer trening.

Det viser også treningsdagbøkene hans:

- De siste ti ukene har vært de tøffeste jeg har hatt noensinne. I antall kilometer har jeg ligget mellom 180- 230 kilometer i uka, sier han.

230 kilometer i uka: Det tilsvarer 3,3 mil på veien - hver dag.