Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har tro på en Piasecki-kopi

Marius Myhre Fartum går for sin fjerde strake NM-triumf i badminton denne helgen. Målet er Rio-OL i august.

NORGES BESTE:  Marius Myhre Fartum har to kongepokaler fra 2014 og 2015. Foto: Christian Thode
NORGES BESTE: Marius Myhre Fartum har to kongepokaler fra 2014 og 2015. Foto: Christian Thode Vis mer

(Dagbladet): Denne helgen arrangeres det NM i badminton på Bygdøy i Oslo. Finalene i mesterskapet ser du på Dagbladet.no. Marius Myhre Fartum (24) har vunnet seniorklassen for herrer de tre siste årene. I år går han for sin fjerde strake NM-tittel.

- Jeg er vel favoritt, og jeg har troen på gull. Men jeg tar ingenting for gitt, det skal spilles seks kamper først, sier 24-åringen til Dagbladet.

Voksende idrett Han synes det er gledelig at det norske folk får muligheten til å kunne se badminton-NM fra stua.

- Jeg fikk høre nyheten på torsdag, og jeg ble ganske overrasket. Samtidig synes jeg at det er veldig positivt. Badminton er en veldig  annerledes, spennende og fartsfylt sport. Det er ikke den største idretten i Norge, men den vokser.

Myhre Fartum er rangert som den 86. beste badminton-spilleren i verden for øyeblikket, og satser nå mot OL i Rio i august.

- Tiden mot OL blir travel. Jeg skal spille mange turneringer slik at jeg skaffer meg poeng. Jeg skal helst være blant de 50-60 beste i verden 1.mai, men da er jeg litt streng. Jeg er med og kjemper, og jeg har absolutt muligheten til å kvalifisere meg til OL, sier han.

Sensasjonelt sølv Under forrige sommer-OL, i London i 2012, tok Bartosz Piasecki en sensasjonell sølvmedalje i kårdefekting. Marius Myhre Fartum tror det er mulig å gjenskape bragden til Piasecki fra 2012.

- Det er det jeg går for, og jeg tror det er mulig. Jeg har vist denne sesongen at jeg kan vinne store turneringer, sier han. 

Søndagens finaler i badminton-NM begynner klokken 13.00.