MYE FØLELSER I SVING: Med seieren i French Open, fikk Rafael Nadal den bekreftelsen han hadde ventet på etter alle skadeproblemene: Han er tilbake for fullt. Etter finaleseieren mot Robin Söderling kalte spanjolen det sin viktigste triumf i karrieren, og lot følelsene få fritt utløp.Foto: SCANPIX/AP Photo/Michel Euler
MYE FØLELSER I SVING: Med seieren i French Open, fikk Rafael Nadal den bekreftelsen han hadde ventet på etter alle skadeproblemene: Han er tilbake for fullt. Etter finaleseieren mot Robin Söderling kalte spanjolen det sin viktigste triumf i karrieren, og lot følelsene få fritt utløp.Foto: SCANPIX/AP Photo/Michel EulerVis mer

- Har tvilt på om jeg noensinne skulle komme tilbake på mitt beste

I French Open-finalen fikk Rafael Nadal den bekreftelsen han hadde håpet på.

|||(Dagbladet): Etter at det så ut til at han var i ferd med å rive suverene Roger Federer ned fra tennistronen, begynte mange lange måneder med motgang for Rafael Nadal.

Etter å ha utklasset svenske Robin Söderling av finalen i French Open, fikk 24-åringen fra Mallorca den bekreftelsen han lenge har lett etter; han er igjen tilbake på samme nivå som han var før alle problemene begynte å melde seg etter fjorårstapet mot samme Söderling i samme turnering.

Etter å ha tapt sin første kamp på Roland Garros i karrieren, måtte Nadal gi fra seg sjansen til å forsvare Wimbledon-tittelen fra 2008 med kneproblemer. Sterkt redusert på grunn av en skade i en magemuskel, ble heller ikke US Open noen suksess. Som om ikke det var nok, måtte han kaste inn håndkleet i kvartfinalen mot Andy Murray i Australian Open da knesmertene igjen ble for mye å hanskes med.

- Jeg har hatt et vanskelig år, og i enkelte stunder har det vært vanskelig å akseptere skadene og alt det andre. I enkelte stunder har jeg vært i tvil om jeg skulle komme tilbake og konkurrere igjen, om jeg skulle bli 100 prosent. Det var noe som fulgte meg hele tiden, og av den grunn er dette en veldig, veldig spesiell dag for meg, sa Nadal etter å ha vunnet sin femte French Open-tittel, ifølge BBC.

- Jeg følte meg i strålende fysisk form i dag. Jeg følte meg også perfekt mentalt sett. Bevegelsesmønsteret mitt var mye bedre i dag enn i resten av turneringen. Derfor er jeg veldig fornøyd med måten jeg spilte på i dag, fordi jeg spilte med klokskap og beveget meg slik jeg gjør på mitt beste, oppsummerte Nadal.

Spanjolen fullførte en strålende grussesong med en 22 kamper lang seiersrekke som har resultert i turneringsseirer i Monte Carlo, Roma, Madrid og Paris. Imponerende er det også at han bare har tapt to sett på veien. På den nye verdensrankingen som publiseres i dag, er dessuten Nadal igjen nummer én på bekostning av Federer.

Det var med andre ord mye å glede seg over for grusfenomenet, som tok til gledestårene etter sterke 6-4, 6-2, 6-4 mot finalemotstander Söderling.

- Det viktigste for meg var å vinne Roland Garros. Da jeg gråt etter kampen, var posisjonen som verdensener det siste jeg tenkte på, svarte han på spørsmål om hva som betydde mest for ham.