FORBILDE: TIdligere Manchester United-keeper Peter Schmeichel inspirerer Rune Almenning Jarstein før landskampene for Norge.Foto: SCANPIX/EPA/KAY NIETFELD
FORBILDE: TIdligere Manchester United-keeper Peter Schmeichel inspirerer Rune Almenning Jarstein før landskampene for Norge.Foto: SCANPIX/EPA/KAY NIETFELDVis mer

Har utvidet YouTube-studiene med enda en United-keeper

Jarstein lader opp til Danmark-kampen foran PC-en.

• Fotballstudio kl. 20.15: Danmark - Norge

KØBENHAVN (Dagbladet): Alle fotballspillere har sin egen måte å lade opp til kamp på, og noen forsvinner helt inn i tvangstankeverdenen når det nærmer seg avspark.

Rune Allmenning Jarstein er ikke så ille ute, men har tidligere fortalt Dagbladet at han bruker YouTube-videoer aktivt både for å gire seg opp og forberede seg.

I 2007 så Jarstein til Peter Schmeichel, et av sine store forbilder, og foran Danmark-kampen er det fortsatt Manchester United-målvakter landslagssisteskansen ser til.

Van der Sar
- Jeg pleier å studere litt Schmeichel, men også Edwin Van der Sar, folk jeg mener er de beste keeperne. Det fungerer bra for meg, sier han til Dagbladet.

- Er det det viktigste du gjør i timene før kampstart?

VIDEOSTUDIER: Rune Almenning Jarstein bruker videoklipp på nettet både som aktiv forberedelse på motstanderne, og til å gire seg opp.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
VIDEOSTUDIER: Rune Almenning Jarstein bruker videoklipp på nettet både som aktiv forberedelse på motstanderne, og til å gire seg opp. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Jeg gjør ikke så mye spesielt, men jeg prøver å ta en lett trening på kampdagen, for å få kroppen i gang. Og så pleier jeg å lade opp litt på YouTube, sier Jarstein til Dagbladet.

- Hvis jeg føler jeg trenger å forberede meg på motstanderen, så bruker jeg også YouTube for å studere litt. Men også hvis jeg bare ønsker å gire meg opp, så fins det nok av klipp å motivere seg med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil studere danskene
Jarstein sto en god kamp mot Island, og stoppet det ene langskuddet som kunne gitt Norge marerittstarten etter bare et par minutter på Ullevaal.

Da Danmark var på besøk i mars ble han imidlertid lurt, da Dennis Rommedahl fikk drømmetreff fra 20 meter og ga bortelaget ledelsen.

Jarstein har tenkt å forberede seg godt på danskenes skuddkanoner.

- Jeg har ikke fått gjort det foreløpig, men jeg kommer nok til å gå gjennom litt med Ola By Rise og studere litt. Folk har gjerne et favoritthjørne og en måte å skyte på, så det er helt klart et utbytte å få av det, mener keeperen, som regner med mer å gjøre i Parken en mot Island.

YOUTUBE-FAVORITT: Edwin van der Sar.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
YOUTUBE-FAVORITT: Edwin van der Sar.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Det hjelper helt klart med erfaring når det er lite å gjøre, og får jeg det i morgen, så er det selvfølgelig fint, sier han til Dagbladet.

- Men jeg er forberedt på mer å gjøre i morgen - og går det bra for meg, så tar jeg også gjerne mer arbeid. Jeg tror Danmark kommer til å gå ut i et hardt tempo for å få en tidlig scoring, så vi får prøve å demme opp for det, sier landslagskeeperen.