USIKKER FRAMTID:   For Liverpool-spiller Raheem Sterling. Foto: NTB Scanpix
USIKKER FRAMTID: For Liverpool-spiller Raheem Sterling. Foto: NTB ScanpixVis mer

Har vært bekymret for Sterlings agent i flere år. Nå har Rodgers fått nok

Liverpool-manager raser mot agent.

(Dagbladet): På en liten uke har Raheem Sterlings agent Aidy Ward fyrt opp hele Liverpools fanskare.

Etter at Sterling - uten at klubben var informert - stilte opp til i et intervju med BBC, har han blitt slaktet av eksperter og mobbet av kolleger.

Raste mot agent Manager Brendan Rodgers la i går all skyld på Sterlings agent.

- En 20 år gammel gutt tar ikke opp telefonen og ringer BBC. Spesielt ikke Raheem.  Men om noen oppfordrer han til å gjøre det, så gjør Raheem det. Det er sånn han er, sier Rodgers til The Guardian.

Han fortsetter:

- Det er noe som frustrerer oss alle med den moderne fotballen. Lojaliteten er ikke viktig lenger.  Det handler om markedet.  Jeg hentet Raheem fra ungdomsavdelingen, kjenner han godt, og vet at en stor del av det som skjer nå ikke er hans skyld.  Raheem vil bare spille fotball og gir alt på treningene.

Flere talenter i stallen Rodgers laster dermed agenten.

Men hvem er egentlig 34-åringen?

Ward har tidligere jobbet for Impact Sports Managment, som har over 200 spillere i stallen sin.

Gjennom flere års knallhard jobb knyttet han seg til flere av ligaens heiteste talenter. Både Sterling, Arsenals Alex Oxlade-Chamberlain og WBAs Saido Berahino er under Wards vinger, skriver lokalavisa The Echo.

Før årets sesong brøyt agenten ut av ISM og jobber nå for seg selv.

Det er tydelig at han er en betrodd mann hos Sterling. I januar 2013 sendte lynvingen ut denne meldingen på sosiale medier:

- Han har fått hodet mitt på riktig plass. Jeg er mer konsentrert på banen - og oppfører meg bedre på fritida, skrev Sterling.

Ikke første gang Ward er ikke redd for å bruke alle virkemidler i boka for å få jobben gjort.

Faktisk kjørte han samme taktikk med Berahino tidligere i år. WBA-spissen gjorde også et intervju uten klubbens velsignelse.  Der fortalte Berahino at han håpet å score så mye at WBA beholdt plassen, men samtidig at han ville videre i karrieren.

Det endte med at supporteren raste mot stjernespissen - og det samme skjer ut til å se i Liverpool nå. 

Den tidligere Liverpool-spilleren Michael Owen kaller det hele en PR-katastrofe:

-  Hvorfor i all verden ga agenten Sterling tillatelse til å sitte foran et kamera og snakke om noe han ikke er komfortabel med å snakke om? Alle Liverpool-supporterne kommer til å analysere hvert eneste ord Sterling sa, skriver Owen på sin blogg

Urolig allerede i 2012 Rodgers utbrudd mot agenten i går er ikke det første.

Liverpool-manageren har vært urolig i flere år.

Etter at Sterling ble hentet opp til det engelske landslaget for første gang i 2012 - fortalte Rodgers The Echo at de tre første han ringte var England trener, Sterling selv og agenten.

- Jeg ville at agenten skulle være klar over nyheten var på vei ut, for å unngå at det første han skulle gjøre var å kjøre til Liverpool og kreve et møte med meg. Jeg ville kontrollere forventningene til Sterling, sa Rodgers.

Det kan være smart.

For Sterling har tidligere sagt at han stoler blindt på agenten.