Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har vært en bevisst strategi

Tom Nordlie var forberedt på spiller-kritikk.

SER FRAMOVER:  Fredrikstad-trener Tom Nordlie mener den autoritære lederstilen var nødvendig i den situasjonen FFK befant seg i før nedrykket, og avviser at han har vurdert å trekke seg.  Foto:  ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
SER FRAMOVER: Fredrikstad-trener Tom Nordlie mener den autoritære lederstilen var nødvendig i den situasjonen FFK befant seg i før nedrykket, og avviser at han har vurdert å trekke seg. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet Vis mer

||| (Dagbladet): Tom Nordlie tar kritikken fra spillerne på alvor etter at det ble kjent at så mange som 14 spillere er misfornøyde med den fortsatt ferske Fredrikstad-treneren.

I dagens Dagbladet forteller forsvarskjempe Pål André Czwartek at Nordlies lederstil skaper frykt, og at flere i gruppa vil vurdere framtida dersom Nordlie fortsetter som hovedtrener også i Adeccoligaen.

Selvkritikk
- Med fasiten i hånd så undervurderte vi belastningen spillerne allerede hadde vært gjennom med uro da vi overtok, og i ettertid ser vi at vi kunne brukt enda mer tid på spillergruppa og enkeltspillere for å skape en forståelse for våre kortsiktige metoder, sier Nordlie på vegne av seg selv og Arne K. Hansen.

- Vi tar vår del av skylden og det er bra at spillerne har evaluert oss. Men jeg regner også med at de har evaluert administrasjonen, støtteapparatet og ikke minst seg selv, sier Nordlie til Fredrikstad Blad.

Styreleder Carl-Morten Gjeldnes bekrefter overfor Dagbladet at klubben har mottattet brev fra spillerne, men vil ikke si noe om innholdet. Etter det Dagbladet vet, mener flere at Nordlie ikke har hatt en gunstig innvirkning på klubben etter at han ble ansatt i august.

Bevisst strategi
Tom Nordlie mener ansettelsen ble gjort ut fra både kortsiktige og langsiktige målsettinger.

- Begge styrene var fullstendig enige om den kortsiktige satsingen, hvor ingen individer i FFK var viktigere enn at laget skulle redde plassen. De visste at de fikk en tydelig situasjonsbestemt ledelse, noe både styret, spillere og media var klar over fra første dag vi overtok. Men jeg aksepterer at folk føler at de har vært lite involvert og sikkert opplevd oss som autoritære, men dette har vært en bevisst strategi fra første stund. Noe som var grunnen til at vi ble ansatt, sier han.

- Nå skal vi under huden på hver enkelt av spillerne. Vi skal behandle dem ut fra en målsetting om å utvikle dem gjennom samarbeid og dialog. Hovedgrunnen til at jeg tok denne jobben var å utvikle laget over tid og det med riktig pedagogikk. Men alle godtok et kortvarig forsøk på redningsaksjon med de metoder det måtte medføre, sier Nordlie, som avviser at han har vært inne på tanken om å trekke seg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media