Premier League

- Har vært en drøm

Fredag sparkes Premier League i gang når nyopprykka Brentford møter Arsenal. I en av hovedrollene finner vi landslagsforsvarer Kristoffer Ajer (23).

STORE SMIL: Kristoffer Ajer er åpen om at Premier League-debuten vil bli oppfyllelsen av en guttedrøm. Foto: Paul Dennis/TGS Photo/Shutterstock
STORE SMIL: Kristoffer Ajer er åpen om at Premier League-debuten vil bli oppfyllelsen av en guttedrøm. Foto: Paul Dennis/TGS Photo/Shutterstock Vis mer
Publisert

Nyopprykka Brentford har imponert mange og enhver de siste sesongene med en attraktiv og offensiv fotball, og sesongen 2020/2021 skulle det endelig lykkes for trener Thomas Frank og hans mannskap.

I playoff-finalen mot Swansea var det til slutt «The Bees» som stakk av med pokalen og opprykket til Premier League etter at danske Emiliano Marcondes og målmaskinen Ivan Toney fikset 2-0-seier.

Før sesongen 2020/2021 har Brentford gjort flere viktige signeringer inn mot fredagens åpningskamp mot Arsenal. Blant dem som ikler seg Brentford-trøya er Kristoffer Ajer.

Drømmen i ballbingen

Den høyreiste nordmannen byttet nemlig striper denne sommeren. Fra de hvite og grønne hos den skotske giganten Celtic, til de hvite og røde stripene hos Brentford.

Til Dagbladet forteller nordmannen at ved å sette sin signatur på kontrakten med Brentford så oppfylte han samtidig en guttedrøm.

- Jeg har drømt hele livet mitt om å spille i Premier League. Jeg har brukt mange år i ballbingen på Rud skole, og drømt om å spille i Premier League, sier Ajer.

AKKLIMATISERT: Kristoffer Ajer er blitt vandt med det engelske klimaet, skal vi tro sesongoppkjøringen i England. Foto: NTB.
AKKLIMATISERT: Kristoffer Ajer er blitt vandt med det engelske klimaet, skal vi tro sesongoppkjøringen i England. Foto: NTB. Vis mer

- I den ballbingen har jeg sett for meg å score utallige mål i Premier League i den ballbingen, og hentet opp 0-2 til 3-2 i de største Premier League-kampene. Å kunne få oppleve noen av de drømmene, og å få spille på fredag blir utrolig.

Mannen fra Rælingen forteller at han kommer fra en fra familie der den engelske fotballen, og spesielt et lag fra Merseyside har vært veldig tilstedeværende.

PARIS: Lionel Messi møtte pressen i dag på Parc des Princes. Dette er noe av hva han hadde å si om fremtiden i PSG. VIDEO: AP. Vis mer

- Hele familien min er store Liverpool-supportere, så vi har måttet gå noen runder med hvem som skal få hvilke billetter i løpet av sesongen, humrer Ajer, som selv ikke vil si noe om hvilket lag han følger.

- Jeg har vært Celtic-supporter de siste fem åra, og nå er jeg stor Brentford-fan. Men jeg tipper det er mange som vil ha en billett til oppgjøret mot Liverpool.

- En uviss tid

Det tok tid før nordmannen endelig kom på plass i Premier League. Allerede tidlig i juni ble det rapportert at Ajer ønsket seg vekk fra Celtic.

Likevel måtte 23-åringen vente til slutten av juli før det kom en endelig løsning. 21. juli ble han formelt klar for Brentford.

- Det har vært en spesiell sommer. Det har vært mye prat rundt overgang. Det har vært å komme tilbake fra ferie og spille for Celtic og være proff, sier Ajer, som forlot Start til fordel for Celtic i 2016.

- Sommeren er en uviss tid, men jeg tror jeg klarte det bra. Celtic fikk gode penger, Start fikk en god slump som følge av overgangen og jeg fikk overgangen til Premier League. Det løste seg på en fin måte.

CUPMESTER: Det ble tre serietitler og tre cuptitler for Ajer i den skotske hovedstaden med Celtic. Foto: NTB.
CUPMESTER: Det ble tre serietitler og tre cuptitler for Ajer i den skotske hovedstaden med Celtic. Foto: NTB. Vis mer

Han er uansett tydelig på at han har fem fine år å se tilbake til i den skotske hovedstaden. Der var han med på å vinne den skotske ligatittelen tre ganger.

Nå venter oppgaver i Premier League med et Brentford som ofte er blitt nevnt som en nytenkende klubb i form av måten de bruker analyse og statistikk både i rekruttering, og i inngangen til kamper.

Det er noe Ajer bare har lovord om.

- De siste ukene har det vært enormt fokus på analyse. Analyse på trening, på treningskamper, på dødballer, og hytt og gevær. Det er helt ekstrem fokus på ernæring, forteller Ajer entusiastisk.

- For min del har det vært en drøm å komme inn i et slikt miljø. For en 23-åring som vil bli bedre, og finne ut hvor god han kan bli, så har dette vært fantastisk.

Sammenlikningen med Van Dijk

Fantastisk vil det fort være å kunne måle krefter mot spillere som Virgil van Dijk. 25. september er Brentford vertskap for Liverpool, men allerede 1. september kommer Van Dijk og de nederlandske stjernene til Ullevaal for VM-kvalifisering.

- I mine øyne er Van Dijk verdens desidert beste midtstopper. Å spille mot ham ville vært fantastisk. Med tanke på de kvalitetene han har, så kommer han sterkt tilbake fra den alvorlige skaden. Det hadde vært artig å møte ham, sier Ajer.

Det er flere som har sammenliknet nordmannen med Liverpools hærfører. Både med tanke på duellstyrken, farten og evnen til å ta med seg ballen ut av forsvar.

TOPPEN AV KRANSEKAKA: De aller fleste, deriblant Ajer, er enige om at Virgil van Dijk er verdens beste midtstopper. Foto: NTB.
TOPPEN AV KRANSEKAKA: De aller fleste, deriblant Ajer, er enige om at Virgil van Dijk er verdens beste midtstopper. Foto: NTB. Vis mer

Selv tror nordmannen det kanskje er en annen grunn til hvorfor de nevnes i samme åndedrag.

- Jeg tror nok sammenlikningen kommer av at vi begge var i Celtic. Det er nok naturlig. Å sammenlikne meg med ham vil jeg ikke gjøre. Han er verdens beste, jeg vil bare bli den beste versjonen av meg som overhodet mulig.

Første steg mot å finne den beste utgaven av seg selv blir i serieåpningen av Premier League når Brentford tar imot Arsenal på Brentford Community Ground fredag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer