Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har vært litt for mye bajas

Olav Råstad (24) fikk kniven på strupen av Bodø/Glimt-trener Øystein Gåre før sesongen.

Råstad er inne i sin andre sesong for Bodø/Glimt. Debutsesongen startet med fast plass på laget, men etter hvert ble han henvist til benken.

Også i hans tidligere klubb Tromsø, sleit han med å holde fokus på jobben. Da ble den tidligere U-21-landslagskapteinen utestengt fra laget ei drøy uke, etter en fuktig tur på byen.

Skader

På samme måte som ledelsen i Tromsø, reagerte trener Øystein Gåre før denne sesongen med å sette hardt mot hardt.

- Jeg stilte ham til veggs. Han mislyktes i Tromsø og han mislyktes i Bodø/Glimt. Hvem ville ha ham da? Men han tok utfordringen, forteller Gåre.

- Ting fungerte ikke for meg i fjor. Det var et slitsomt år personlig. I tillegg var jeg mye skadd. Dermed ble det andre ting som ble artigere enn å gå på trening, innrømmer Olav Råstad til Dagbladet.

Etter mye og hard trening på forsesongen er 24-åringen der han ønsker å være: Han spiller fast på laget, og han gleder seg over å ha funnet tilbake treningslysten.

Men endringene har ikke kommet av seg selv.

- Jeg har jobbet knallhardt med meg selv. Jeg har trent masse egentrening, både styrke og løping. Og så har jeg lagt om livsstilen. Nå trives jeg med å være hjemme sammen med dama, sier han.

Han innser at han ikke alltid har gjort de riktige tingene.

- Jeg har vært litt for mye bajas. Det er ikke bra i det hele tatt. Jeg tar selvkritikk på det, sier han.

Moral

Bodø/Glimt fikk med seg ett poeng fra Nadderud i går. Laget har tidligere tapt sju og spilt uavgjort en gang mot Stabæk i serien. Råstad mener høyere moral i laget er mye av årsaken til det gode spillet denne sesongen.

- Vi har høyere moral og står mye sterkere som lag. Det er ikke mange som tar poeng mot Stabæk på hjemmebane, sier han.

Han får støtte av banens beste spiller, Tor Egil Horn.

- Vi spilte bra i starten av sesongen i fjor også, men vi klarte ikke å holde roen i laget. Nå er moralen mye sterkere, og vi har en helt annen innstilling, sier Bodø/Glimt-keeperen.

Øystein Gåre var godt fornøyd med sine elever i går. Han er også lettet over at Råstad igjen spiller opp imot sitt beste.

- Olav valgte å gjøre noe med seg selv. Han har lagt ned fire ganger så mye arbeid som før, og han bidrar på en helt annen måte for laget, sier Gåre.

SKJERPING: Olav Råstad har lagt om livsstilen og blomstrer som fotballspiller.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media