Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har vært «Mr. Norway Cup» i 38 år. Nå fjernes Kyvåg mot sin vilje

- En tid for alt, sier styreleder.

PÅ VEI UT: Frode Kyvåg har vært leder for Norway Cup siden midt på 1970-tallet. Nå har Bækkelagets styre bestemt at 2015-turneringen blir hans siste. Foto: Øistein Norum Monsen
PÅ VEI UT: Frode Kyvåg har vært leder for Norway Cup siden midt på 1970-tallet. Nå har Bækkelagets styre bestemt at 2015-turneringen blir hans siste. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

(Dagbladet:) En av norsk idretts største profiler de siste 40 åra sitter på oppsigelse. Frode Kyvåg (69) - generalsekretær i Bækkelaget og leder for Norway Cup helt siden 1970-tallet - kommer til å bli erstattet i etterkant av neste års fotballturnering på Ekebergsletta.

Stillingsannonsen med overskriften «Bækkelagets Sportsklub søker generalsekretær» har ligget på finn.no i snart fire uker. Kyvåg ønsker ikke å kommentere avgangen, men Dagbladet vet at 69-åringen selv ønsket å forlenge avtalen med Bækkelaget i noen år til. Klubben mener imidlertid at 2015 er rett tidspunkt for å gjennomføre lederbyttet.

- Bækkelaget har alt å takke Frode for. Han har lagt ned en enorm innsats gjennom 38 år. Men det er en tid for alt, forklarer styreleder Øystein Sundelin overfor Dagbladet.

- Vil fortsette Referatet fra hovedstyremøtet som ble avholdt i klubben 26. august, bekrefter Kyvågs misnøye:

«Som ansatte har vi et sterkt inntrykk av at han vil fortsette en periode til», heter det i gjengivelsen av et innlegg som styremedlem Tore Østlie holdt da lederutskiftningen ble diskutert.

Videre sa Østlie:

«De ansatte mener at tiden som er igjen gir en for kort overlappingsperiode.»

Mot Østlies stemme bestemte hovedstyret i BSK seg for å nedsette et utvalg under ledelse av Øystein Sundelin, som skal være ansvarlig for gjennomføringen av rekrutteringsprosessen.

Vil bevare arven Ingen i Bækkelaget får lov til å uttale seg om saken, og Dagbladet henvises til klubbens styreleder Sundelin. Han sier dette:

- Neste år blir han 70 år, og nå skal vi sørge for å få på plass en kompetanseoverføring mellom ham og erstatteren.

Det blir ingen store endringer for Kyvåg med tanke på Norway Cup i 2015, presiserer Sundelin.

- Frode vil fortsette som turneringsleder til og med neste års Norway Cup. Der vil det være en overlapping med ham og arvtakeren. Vårt mål er å sørge for at verdiene og arven etter Frode Kyvåg skal bestå, sier Sundelin.

- Hvordan reagerte Kyvåg på å få høre om avgjørelsen?

- Det får du snakke med ham om. Forløperen til det hele var at da Frode ble 67, ble avtalen med ham forlenget til å gjelde fram til han ble 70. Da tegnet vi opp en prosess for hvordan denne overlappingen skulle foregå. Og 70 blir han altså neste år, sier Sundelin.

- Mye kompetanse ligger på en person her, spørsmålet er hvordan du skal føre den kompetansen videre. Det krever innsats fra alle i Bækkelaget, både i styret, i administrasjonen og i klubben ellers, fortsetter styrelederen.

Dekorert idrettsleder Kyvåg er æresmedlem i Bækkelaget, men lista over utnevnelser stopper ikke der: 69-åringen, som tiltrådte i sin nåværende jobb i 1976, mottok Kongens fortjenestemedalje i gull i 2005. Tidligere i år mottok han prisen som Årets Peer Gynt, på vegne av Norway Cup. I tillegg trente han Bækkelagets eliteseriedamer i håndball på 80- og 90-tallet, i en periode hvor klubben tok fire seriegull og to europacuptrofeer.

- Hvordan skal Bækkelaget takke av Frode Kyvåg?

- Det skal vi komme tilbake til. Når du har levert en stolt innsats for Bækkelaget og Norway Cup gjennom så mange år, så holder det ikke å få en blomst. Innsatsen hans går ikke upåaktet hen i klubben vår, understreker Sundelin.

- Store sko Ifølge styrelederen har det ikke manglet på gode søknader i de ukene annonsen har ligget ute.

- Det er mye som tyder på at dette er en attraktiv type stilling. Jeg vil ikke kommentere navn, men Norway Cup er noe som engasjerer. Vi er svært fornøyde med at mange vil være med på å utvikle turneringen videre, sier Sundelin.

- Men det er ingen tvil om at det er store sko som skal fylles. Det er med dette som det er med frivillighet og idrett for øvrig: Blir jobben din, vil også store deler av fritida gå med. Det er ikke mulig å stemple seg inn klokka åtte og stemple seg ut igjen klokka 16.

Sundelin vil ikke love noe tidspunkt for når Kyvågs arvtaker er klar:

- Vi har hatt søknadsfrist. Deretter skal vi gjennom to intervjurunder. Vi kommer til å gjøre dette nøye, og vi har det ikke veldig travelt. Men målet er å få til en god overlapping.

Før helga kom for øvrig nyheten om at Frode Kyvåg er på vei inn i Oslo bystyre, som kandidat for Arbeiderpartiet ved kommunevalget i 2015. Der vil han etter alle solemerker få den 40 år yngre Høyre-representanten Øystein Sundelin som politisk motstander.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media