-  Har vært mye tull

Sigurd Pettersen (25) har opplevd alt i Schattenbergbakken, både suksess og fiasko.

OBERSTDORF (Dagbladet): -  Det ser ut som alt skjer her nede. Selv om Hoppuka er ødelagt for denne gang, nytter det ikke å fortvile. Det er bare å spøtte i votten og stå på videre, sier Sigurd Pettersen til Dagbladet etter gårsdagens 50. og sisteplass i hoppukestarten.

-  Helsprekk

-  Hoppet mitt kan ikke kalles noe annet enn en helsprekk. Etter å ha landet på 133,5 meter i prøveomgangen, tok jeg nedslag på 80,5 meter i knockout-rennet. I begge hoppene hadde jeg sideflyt. Det er noe jeg plutselig begynte med under onsdagens kvalifisering, sier Sigurd Pettersen.

Hvorfor han kommer ut fra hoppet helt venstrevridd, har han ingen forklaring på.

-  Jeg sitter bra i tilløpet, men gjør ett eller annet jeg ikke skal. Det må jeg finne ut av fortest mulig. I stedet for å fortvile, er det bare å glemme gårsdagen og dælje løs igjen i Garmisch, sier Sigurd Pettersen.

-  Leike joker

I Hoppuka for to år siden vant han både i Oberstdorf og sammenlagt. Bakkerekorden hans fra Schattenbergbakken 29. desember 2003 (143,5 meter) står fortsatt. I fjor røk han ut i kvalifiseringen til hoppukestarten i Oberstdorf, i ski-VM ble han disket i lagkonkurransen.

-  Det har vært mye tull siden jubeldagene i 2003/2004. Nå må vi stole på Roar (Ljøkelsøy), så får vi andre leike jokere. Roar tror jeg er god nok til å fighte blant de tre beste i sammendraget, sier Sigurd Pettersen til Dagbladet.

SPRAKK: Sigurd Pettersen hoppet 133,5 meter i prøveomgangen i Obverstdorf i går. I rennet landet han på 80,5, og Hoppuka er ødelagt igjen. Foto: Daniel Sannum Lauten
SPRAKK: Sigurd Pettersen hoppet 133,5 meter i prøveomgangen i Obverstdorf i går. I rennet landet han på 80,5, og Hoppuka er ødelagt igjen. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer