Nora Mørk:

- Har vært noen tøffe måneder

Nora Mørk (29) ofrer mer enn gjerne julekvelden for å kunne spille et mesterskap for Norge igjen. På Senkveld åpner hun også opp om den tøffe tiden for familien etter at moren ble diagnostisert med brystkreft.

KARANTENE: Nora Mørk og de norske håndballjentene risikerer å måtte feire jul på et karantenehotell. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Grunnet kneskade mistet hun både EM i 2018 og VM i 2019, men er endelig tilbake i den norske troppen.

Norge skulle egentlig spille sine kamper på hjemmebane i Trondheim, men Norge måtte trekke seg som arrangør.

Medarrangør Danmark håper derimot på å kunne ta på seg hele mesterskapet. Den danske avisa BT meldte onsdag at det går mot mesterskap i desember.

Finalen spilles 20. desember, og siden de norskere jentene må reise ut av landet, betyr det at de må i isolasjon i ti dager på coronahotell etter hjemkomst. Da ryker også julefeiringen med familien.

Noe hun fikk spørsmål om da hun denne uka gjestet Senkveld, som sendes fredag kveld.

– Jeg tenker at det er en del av jobben. Jeg tror mine nærmeste vet hvor mye jeg har lyst til å spille mesterskapet. Den julaften kan vi feire en annen dag når jeg er ute av karantene, det blir ikke noe problem, ler håndballstjerna.

Hun mener også hun vil nok julestemning av bare å spille mesterskapet.

– Jul for meg er mesterskap. Blir det ikke mesterskap, så håper jeg vi får spilt noen kamper i serien, trent og holdt det i gang. Men da blir desember hakket tristere, det synes jeg helt oppriktig, sier hun på sendinga.

Mesterskapet starter 3. desember.

GJEST: Nora Mørk gjestet Senkveld fredag kveld. Fotograf: Helene Kjærgaard/TV 2
GJEST: Nora Mørk gjestet Senkveld fredag kveld. Fotograf: Helene Kjærgaard/TV 2 Vis mer

Hennes siste mesterskap var VM i 2017 som endte med sølv. Totalt har hun fire mesterskapsgull med Norge på samvittigheten. Etter flere år i Larvik dro hun i 2016 til det ungarske storlaget Györ, og videre til CSM Bucuresti. Disse åra har vært plaget av skader og motgang for 29-åringene som i flere år var regnet som verdens beste høyreback.

- Tøffe måneder

I sommer returnerte hun til Norge, og signerte for Vipers i Kristiansand. Årsaken var alvorlig sykdom i familien. Moren hennes Tiril hadde blitt diagnostisert med brystkreft.

- Det har vært noen tøffe måneder. Hun er tøff, sterk og står godt i det. Heldigvis er det gode prognoser, forteller Mørk åpent i Senkveld-intervjuet.

Denne høsten har hun igjen vært å se på banen, for Vipers som leder den norske serien. Hun sier hun er takknemlig for at de norske mesterne åpnet plassen for henne etter at troppen egentlig var spikret.

- Alternativet var å bryte kontrakten å bli i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer