DRAMATISK: John Arne Riise ble fraktet ut av Ullevaal stadion på båre før han ble kjørt i ambulanse til Ullevål sykehus. Foto: MMS-tipser
DRAMATISK: John Arne Riise ble fraktet ut av Ullevaal stadion på båre før han ble kjørt i ambulanse til Ullevål sykehus. Foto: MMS-tipserVis mer

- Har vært veldig «groggy» og husker ingenting

Riise blogger fra sykesenga.

||| (Dagbladet): John Arne Riise slapp unna med en kraftig hjernerystelse, men satte en støkk i familie og lagkamerater da han ble liggende bevisstløs i flere minutter med krampetrekninger etter et voldsomt sammenstøt med skulderen til Espen Ruud på dagens landslagstrening.

Riise ble raskt tatt hånd om av landslagets medisinske støtteapparat før han ble sendt med ambulanse til Ullevål sykehus, og tilleggsundersøkelser viste at han ikke var blitt påført indre blødninger eller bruddskader.

Selv om han trenger hvile i tida som kommer, føler han seg i kveld såpass pigg at han har tatt seg tid til å oppdatere bloggen sin med en tilstandsrapport fra sykesenga på Ullevål.

Tror på lagkameratene
- Jeg har vært veldig «groggy» i hele dag og huske ingenting om hva som skjedde. Nå har jeg fått drukket og spist litt og føler meg på bedringens vei, skriver Riise.

Få legger mer stolthet i å spille med flagget på brystet enn 29-åringen, og derfor tok det en stund før han klarte å akseptere at han ikke skal i aksjon mot Portugal i morgen kveld. Men han innser at det var den eneste riktige beslutningen.

- Det tok litt tid før jeg skjønte hva som hadde skjedd og at konsekvensen var at jeg ikke får spille i morgen mot Portugal. Det tok også litt tid før jeg forstod at dette var riktig avgjørelse av legen, fordi jeg hadde veldig lyst til å spille Men jeg har trua på gutta. Det som vi oppnådde på Island er starten på noe som skal sende oss til EM, fortsetter han.

- Ingenting å unnskylde
Riise satte veldig pris på at den nærmeste familien fikk lov til å besøke ham. Det hjalp så definitivt på humøret.

PÅ SYKEBESØK: Berit Riise og mannen Tormod var mandag kveld på sykebesøk hos John Arne Riise på Ullevål sykehus.
Foto:Jacques Hvistendahl (Dagbladet)
PÅ SYKEBESØK: Berit Riise og mannen Tormod var mandag kveld på sykebesøk hos John Arne Riise på Ullevål sykehus. Foto:Jacques Hvistendahl (Dagbladet) Vis mer

- Det var veldig koselig at min kone Maria og lille Emma også fikk komme innom og jeg fikk også snakke på telefon med min datter Ariana som bor i Ålesund. Koselig at også mamma, pappa og broder'n kom innom i dag. Det gjør det lettere med alle de nærmeste tilstede. Men slike ting skjer som sagt innimellom og jeg får bare være glad for at det ikke var mer alvorlig, understreker Roma-backen.

Han er også opptatt av Espen Ruud ikke skal føle seg ille til mote for det som har skjedd. Ingen som var tilstede har oppfattet episoden som noe annet enn et hendelig uhell.

- Det som skjedde på treningen i dag skjer innimellom på trening og kamp. Så Espen har ingenting å unnskylde seg for, fordi han er en ærlig og god spiller, skriver Riise.

PÅ BEDRINGENS VEI:John Arne Riise følte seg i kveld såpass pigg at han oppdaterte bloggen sin med en oppdatering fra sykesenga på Ullevål sykehus.Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
PÅ BEDRINGENS VEI:John Arne Riise følte seg i kveld såpass pigg at han oppdaterte bloggen sin med en oppdatering fra sykesenga på Ullevål sykehus.Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer