- Har valgt å ikke trene meg i hjel

Men kroppen til Enerly orker mer og mer. Video.

LARKOLLEN (Dagbladet): Dagfinn Enerly (35) blir stadig bedre, men vil heller tilbringe tid med familien enn å «trene seg i hjel».

Enerly har nå kommet seg såpass etter ulykken, at han i juli arrangerer en fire dagers fotballskole for barn på Hankø mellom 13. og 16. juni. Det fortalte han om med stor innlevelse og engasjement da Dagbladet i går besøkte han i godværet hjemme i Larkollen.

- Utfordringen er kroppen min, at den holder seg stabil og god. Nå i det siste har det vært veldig bra. Det hjelper med godt vær og at jeg slipper å se snøen, og at jeg kan glede meg til å se masse ivrige barn på fotballcampen, sier Enerly.

- Trener meg ikke i hjel

Han har stadig framgang i opptreningen etter ulykken, og jobber hardt for å komme tilbake.

- Treningsmengden er brukbar, men jeg har valgt ikke å trene meg i hjel. En vet aldri hva morgendagen bringer, og jeg har to små barn og en kone som jeg vil bruke mest mulig tid med, sier 35-åringen.

- Jeg har hørt mange historier om folk som har brukt fem-seks år av livet sitt på nærmest å trene seg i hjel for å komme tilbake, men som ikke er kommet særlig mye lenger enn en som har ligget i senga nesten hele tiden. Jeg bruker ikke de ti neste åra på å trene døgnet rundt, for så å oppdage at barna plutselig er blitt så gamle at de flytter ut, sier Enerly.

Men den tidligere Fredrikstad-profilen blir stadig sterkere.

- Har valgt å ikke trene meg i hjel

- Kroppen orker mer og mer, den blir gradvis sterkere. Om det tar fem eller 15 år bryr jeg meg ikke så mye om, så lenge det er framgang er jeg fornøyd, sier Enerly.

Vil ha fotballjobb

Han legger ikke skjul på at han ønsker å jobbe med fotballen igjen en dag, dersom kroppen blir sterk nok.

- Jeg elsker fotballen, den har vært terapi for meg etter det som skjedde. Men dersom jeg skal gå løs på en trenerutdannelse eller noe i den retningen, må kroppen være stabil over tid. Det vil bli kjedelig om jeg blir trener og bare kan være med på hjemmekampene, sier 35-åringen.

- Kanskje skal jeg heller bli agent, hvis det blir noe av de spillerne jeg skal ha på fotballskole, spøker Enerly.

Sannheten er at han har liten sans for agentvirksomheten.

- Jeg synes agentene tar en altfor stor del av kaka. De er sikkert flinke til å forhandle fram kanonavtaler, men for meg blir det feil, sier Enerly engasjert.

- Nå vet ikke jeg om det er gleden av å spille fotball eller pengene som er viktigst for spillerne, men selv var jeg i hvert fall fornøyd så lenge jeg kunne leve av hobbyen min. Er det mye penger inne i bildet, så ta heller med mor eller far. Da blir i hvert fall pengene i familien, mener Enerly.

• Les mer om Enerly i dagens papirutgave av Dagbladet