Spansk avis om Martin Ødegaard:

- Har valgt Arsenal

Martin Ødegaard (22) skal være på vei til Premier League.

ARSENAL: Martin Ødegaard skal være på vei til Arsenal, skal vi tro en rekke kilder. Video: Ljosland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Avisa Diario Vasco melder at Martin Ødegaard har valgt en låneavtale til Arsenal, framfor Real Sociedad, hvor han var på lån forrige sesong.

Diario Vasco er en spansk avis med base i San Sebastian i Baskerland, byen hvor Real Sociedad hører til. De følger La Liga-klubben tett.

De skriver at også Real Madrid skal ha foretrukket at Ødegaard drar til Premier League-klubben, ettersom Real Sociedad denne sesongen er en konkurrent for Real Madrid om en topp fire-plassering som gir Champions League neste sesong.

Informasjonen er ikke bekreftet fra offisielt hold. Ødegaards agent, Bjørn Tore Kvarme, har ikke besvart Dagbladets henvendelser fredag morgen.

UNG: Martin Ødegaard fikk gjennombruddet sitt tidligere enn de fleste. Video: Ljosland Vis mer

- Arteta snakket med Ødegaard

Også den anerkjente fotballjournalisten Fabrizio Romano melder at Ødegaard har bestemt seg for Arsenal.

- Ødegaard var klar for å dra tilbake til Real Sociedad, men Arsenal-budet fristet ham. Han bestemte seg sammen med familien å prioritere Arsenal. Avtalen blir klar de neste timene. Lån fram til juni. Arteta har snakket med spilleren selv, det var en nøkkelfaktor, skriver Romano.

Ifølge Daily Mail fikk Arsenal-manager Mikel Arteta spørsmål om en mulig Ødegaard-overgang torsdag, men nektet å svare på spørsmålet.

Stor interesse

Etter at han ble vraket til kamptroppen i cupkampen mot Alcoyano denne uka, har en rekke medier meldt at Ødegaard ønsker seg et nytt lån bort fra Real Madrid.

I tillegg til Arsenal og Real Sociedad, skal også Europa League-vinner Sevilla ha vært interesserte.

Marca-journalisten José Felix Dias har rapportert at Ajax, samt klubber i Tyskland skal ha meldt interesse for nordmannen når det ble klart at han var tilgjengelig på lånemarkedet.

NY ROLLE?: Tom Høgli, som er tidligere landslagsspiller og har spilt under Ståle Solbakken i FC København, tror dette om Martin Ødegaards rolle i det «nye landslaget». Reporter: Henrik Ljosland Vis mer

Flere låneopphold

Ødegaard gjorde forrige sesong en god figur hos Real Sociedad, hvor også skulle tilbringe denne sesongen på lån, men i sommer valgte Zinedine Zidane å kalle tilbake nordmannen.

Etter å ha startet de to første kampene i La Liga, har det blitt mindre spilletid på Ødegaard, i tillegg til at han har slitt med skader.

I tillegg til Real Sociedad har den tidligere Strømsgodset-spilleren tidligere vært på lån i nederlandske Heerenveen og Vitesse.

Skuffende sesong

Arsenal har hatt en skuffende sesong hittil og ligger på 10. plass i Premier League, men har hatt en opptur med tre seire på de fire siste i ligaen.

Mikel Arteta har den siste perioden satset på unge spillere, og den ferske 20-åringen Emile Smith Rowe vil eventuelt være Ødegaards konkurrent om playmaker-rollen på midtbanen.

Fra før har Arsenal Dani Ceballos på lån fra Real Madrid i klubben, mens norske George Lewis er en del av reservelaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer