- Har ventet bevisst på dette V75-løpet

Trener og kusk Geir Gudmestad tror på seier i V75-5 i jackpotomgangen med store premier i spillet på Forus Travbane lørdag.

(Dagbladet.no): K.L.M. Kilroy mangler vel femtenhundre kroner for å tippe over grunnlaget og ut av V75-3. Løpet har vært siktet inn, og hesten har hatt en drøy måneds pause i mellomtiden. Rett og slett fordi det ikke måtte komme mer penger inn på kontoen før lørdagens oppgave.

- Hvordan har K.L.M. Kilroy trent denne måneden?

- Han har trent for fullt, og alt ser bra ut. Formen skal det ikke være noe i veien med. Vi har ventet på dette løpet, og han står perfekt inne i løpet grunnlagsmessig, sier trener og kusk Geir Gudmestad til Dagbladet.no.

- K.L.M Kilroy er en bra hest. Han er ganske rask fra start, men det står noen raske på innsiden også. Vi får kjøre litt. Jeg synes han har en fin vinnersjanse, sier Geir Gudmestad om Alf Palema-sønnen.

Før pausen tok K.L.M. Kilroy en enkel seier. Denne gang har han en nærmest perfekt oppgave i V75-5.

Kronprins Åsbjørn av Forus

Åsbjørn Tengsareid har opplevd en eventyrlig sesong i år. Han har fartet land og strand rundt for å kjøre løp med stor suksess. På hjemmebanen Forus er det i ferd med å utspille seg et tronskifte, og kronprinsen blir snart kongen av Forus.

- Har du lært mye av å kjøre mot de store kuskene blant annet i Sverige i år, Åsbjørn Tengsareid?

STORE FORVENTNINGER. Trener og kusk Geir Gudmestad har med hensikt ventet på lørdagens løp for K.L.M. Kilroy. Foto: HESTEGUIDEN.COM
STORE FORVENTNINGER. Trener og kusk Geir Gudmestad har med hensikt ventet på lørdagens løp for K.L.M. Kilroy. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Det er klart. Jeg har kjørt mange løp totalt sett i år og er godt fornøyd med sesongen. Å kjøre blant gode kusker gir mye rutine.

Åsbjørn Tengsareid var sugen på å gi folkebankeren Moe Odin kamp med sin hest Røste Bo. Men dessverre ble Røste Bo strøket fredag ettermiddag. Dermed flytter Tengsareid fokus over på først og fremst danskeimporten Kastor Håbegård. 

- Kastor Håbegård (V75-4) er nok den jeg har mest seiersambisjoner med lørdag. Det er en veldig fin hest som jeg har forhåpninger til. Han har kapasitet til å vinne med litt klaff underveis. Han møter mange gode, men er en av flere som kan vinne. Min beste sjanse for dagen, røper Åsbjørn.

Åsbjørn Tengsareids vurdering av egne oppsitt lørdag:

- Vår Frøya (V75-7) har vist at hun duger i hoppeløpene, og hun holder veldig fin form. Hun kan vinne på en god dag.

- Highway Brodda (V5-1) er en fin hest i flott form. Spor to på volte er dog ikke noe pluss. Men feilfritt skal vi kjempe om seieren.

- Lindys Elian (V75-3/V5-5) har vist formforbedring i de siste løpene. Han har gått frem for hvert løp. Med et godt spor hadde jeg hatt ambisjoner, men spor åtte gjør at forhåningene ikke blir de helt store. Vi får håpe på en god premie. Det kan bli hardt å gå til topps fra ytterste startspor bak bilen.

- Mr. Maxi (V75-1/ V5-3) har gått jevnt, fine løp. Han støter på gode treåringer, og det skal klaffe mye for at han skal ende blant de tre-fire fremste. Jeg håper på en god premie.

- S.S. Gift Of Peace (V5-2) står litt hardt inne i løpet grunnlagsmessig. Hun har imidlertid fin form og kan kjempe om en trippelplass. Hun er aktuell for de som garderer litt, oppsummerer Åsbjørn Tengsareid.

38 millioner kroner venter på en alenevinner i ukens V75-omgang. Det er også jackpotomgang, siden ingen maktet å få sju rette på Leangen forrige lørdag. Det betyr 3,7 millioner kroner ekstra i gevinster.

ENKLERE FOR FOLKEBANKEREN. Moe Odin får en enklere oppgave etter at utfordreren Røste Bo ble strøket i V75-6.