NIVÅFORSKJELL: Vegard Stake Laengen (høyre) i samtale med Edvald Boasson Hagen før den andre etappen i Arctic Race. Neste sesong vil Stake Laengen sykle på et lag på øverste nivå, med Boasson Hagen på nest øverste, hvis lagene holder seg i de divisjonene de er i for øyeblikket.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NIVÅFORSKJELL: Vegard Stake Laengen (høyre) i samtale med Edvald Boasson Hagen før den andre etappen i Arctic Race. Neste sesong vil Stake Laengen sykle på et lag på øverste nivå, med Boasson Hagen på nest øverste, hvis lagene holder seg i de divisjonene de er i for øyeblikket. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Har visst om dette siden siste etappe i Tour de France

Stake Laengen gleder seg over proffkontrakt.

NARVIK/OSLO (procycling.no): Søndag formiddag kunne TV2 avsløre at Vegard Stake Laengen har signert en kontrakt med WorldTour-laget IAM Cycling for neste sesong. 

26-åringen har hatt en solid sesong, blant annet med sammenlagtseier i Tour Alsace i starten av august. I den anledning uttalte Stake Laengen at han håpte at agenten hans kunne fikse et lag. På det daværende tidspunktet hadde faktisk allerede nordmannen sikret seg kontrakt med det sveitsiske laget.

 - Jeg har visst om dette siden siste etappe i Tour de France. Jeg hadde et møte med sjefen der i Paris. Da var vi egentlige enige om en muntlig avtale, så i etterkant har vi kommet med det konkrete. Men jeg visste egentlig at det der og da ville bli en avtale, så jeg slo meg til ro med det, sier Asker-gutten til procycling.no.

Retur til profflivet
Stake Laengen forlot Joker-laget etter 2011-sesongen, men etter tre år på prokontinental-nivået, måtte han returnere til Norge og Joker igjen før 2015.

 - Å endelig ta steget opp til de ordentlige store lagene gleder jeg meg veldig til, sier den høyreiste nordmannen. 

Den kommende IAM-syklisten ser nå frem til en bedre helhet på sykkelsportens øverste nivå.

 - Det viktigste for meg er at det blir bra løp igjen, og med treningsamlinger og alt, at det blir ordentlig opplegg på alt.

Hjelperytter
Stake Laengen klarte ikke å blande seg inn blant de aller beste på søndagens avsluttende etappe i Arctic Race, men endte på en høyt respektabel tolvteplass, som ga nordmannen en ellevte plass i sammendraget.

 - Med så bratte bakker, og så korte, så vet jeg at jeg sliter. Jeg er mer en seig type, så det ble mye melkesyre, men det var jeg forberedt på. Det var egentlig bare å gjøre det beste ut av det.

Til tross for at Joker-syklisten ikke hadde mulighet til å følge de beste, er ikke nordmannen redd for at det vil bli et nivåsjokk når han returnerer til de ypperste rittene på sykkelkalenderen, blant annet på grunn av rollen i laget.

 - Det er klart det er sprang opp, men de som kjemper i toppen her er gode i sånne korte bakker. Jeg vet jo at når jeg blir proff neste år, så er det ikke jobben min å kjempe mot de gutta her. Jobben min blir å legge til rette for kapteinene. Det er en type jobb jeg passer mye bedre til, det er det jeg får benyttet mine styrker, mener Stake Laengen. 

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.