Daniel André Tande:

- Har vist blikkontakt

Daniel André Tande responderer godt på oppvåkningsprossesen etter han han torsdag ble lagt i kunstig koma. - Han har vist blikkontakt, beveger seg og reagerer på tilsnakk, forteller landslagslegen.

I KUNSTIG KOMA: Daniel André Tande hadde et stygt fall under skiflyningskonkurransen i Plancia torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB
I KUNSTIG KOMA: Daniel André Tande hadde et stygt fall under skiflyningskonkurransen i Plancia torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Daniel har respondert godt på oppvåkningsprosessen i dag. Han har vist blikkontakt, beveger seg og reagerer på tilsnakk, sier Hopplandslagets laglege Guri Ranum Ekås, i en pressemelding.

- Det er fortsatt tidlig i oppvåkningen, men legeteamet rundt han i Slovenia er godt fornøyd med utviklingen og gir oss trygghet i forhold til veien videre.

Både Daniels mor og samboer har ankommet sykehuset i Ljubljana og vil være hos han på sykehuset i den videre oppvåkningsprosessen.

Stygt fall

Tande pådro seg brudd i kragebeinet og en punktert lunge, men unngikk hode- og nakkeskader i et stygt fall under prøveomgangen i skiflygingsbakken i Planica torsdag, og ble lagt i kunstig koma på sykehuset i Ljubljana.

27-åringen vippet over på vei over kulen og slo hardt i bakken før han ruller nedover unnarennet.

Det ble lørdag meldt at han skulle vekkes fra kunstig koma, men oppdateringene lot vente på seg.

Sportssjef Clas Brede Bråthen har vært sammen med Tande på sykehuset de siste dagene, for å være med på oppvåkningsprosessen.

Skuffende lagkonkurranse

I etterkant av lagkonkurransen søndag morgen sa landslagstrener Alexander Stöckl at det var en påkjenning for ham selv og laget å vente på nyheter om Tande.

- Vi håper fortsatt på det beste, sa Stöckl på NRK.

Det ble en skuffende 5. plass for Norge. Det skal også gjennomføres individuell konkurranse søndag, etter at fredagens konkurranse ikke ble gjennomført grunnet dårlig værforhold.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer