Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har vokst mentalt på å spille i Russland

Thoresen savner garderobepratet.

VIKTIG SPILLER: Patrick Thoresen er en viktig brikker i landslagstrener Roy Johansens (t.h.) plan foran OL. Foto: Heiko Junge / Scanpix
VIKTIG SPILLER: Patrick Thoresen er en viktig brikker i landslagstrener Roy Johansens (t.h.) plan foran OL. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

|||Tirsdag slo han seg løs på Jordal-isen sammen med de andre landslagsspillerne, for da gikk startskuddet for OL-oppkjøringen. Til helgen er det turnering i Hviterussland. Deretter er det nye ligakamper i Russland, landslagssamling i Frankrike like før jul og OL-start i Vancouver 16. februar neste år.

- Jeg har nok vokst mest mentalt på oppholdet i Russland, for det er tøft å være så lenge uten familien. Dessuten er det vanskelig med språket, så det var deilig å komme tilbake til landslaget nå for å være med på guttesnakket i garderoben igjen, sier Patrick Thoresen til NTB.

Rent sportslig skryter han også av ligaen i Russland. Han spiller for laget Salavat Julajev i byen Ufa, som ligger fire tidssoner foran Norge. Den lange avstanden og et tøft ligaprogram i KHL gjør at han ikke kan komme på besøk til familien særlig ofte.

Løsnet

- Jeg synes jeg har spilt bra hele denne sesongen, men det er ikke til å komme fra at det har løsnet litt i det siste med både pasninger og scoringer, smiler Thoresen.

- Nå er jeg kommet opp på det nivået jeg liker å være. Du kan godt si at jeg er nær toppformen, sier Thoresen, som sier at han også rent sportslig tjener på å spille i russisk hockey.

- Ligaen er tett, og spillerne er utrolig bra defensivt. Det er ikke lett å score. Dessuten er det rask hockey som spilles på russiske baner, legger Thoresen til. Han har spilt «overalt» som han sier selv, og han er ikke i tvil om at den russiske ishockeyligaen holder et veldig høyt nivå.

På vei opp

- Nå gleder jeg meg veldig til å spille på landslaget igjen, og det er ingen tvil om at landslagshockeyen i Norge har vokst mye de siste årene. Flere spillere er i utlandet og gjør det bra, sier Thoresen.

- Det har etter hvert også gått opp for mediene at norsk ishockey er på vei opp, og det betyr mye for interessen, legger han til.

Men han er også klar på at avstanden til de aller beste landslagene fortsatt er stor.

- Vi har et bra lag som utvikler seg fint, men selv om avstanden til de beste er blitt mindre, så ligger vi et stykke bak. Det må jeg innrømme. Derfor blir det en tøff OL-turnering vi går i møte, men jeg kan garantere at vi i alle fall ikke skal bli noe slaktoffer, sier Patrick Thoresen til NTB.


(NTB)

GLAD FOR Å VÆRE HJEMME: Patrick Thoresen var glad for å være med på garderobepratet i Norge. Foto: Heiko Junge / Scanpix
GLAD FOR Å VÆRE HJEMME: Patrick Thoresen var glad for å være med på garderobepratet i Norge. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media