Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har vondt av Per-Mathias

Fjorårets RBK-trener Per Joar Hansen ber klubben ha is i magen.

(Dagbladet.no): Etter ti serierunder i fjor lå Rosenborg på 7. plass med 15 poeng, seks bak serieleder Start. Allerede da var trener Per Joar Hansen lei av å svare på det samme spørsmålet: «Er du RBKs hovedtrener ut sesongen?»

I august var det slutt. Uka etter var Per-Mathias Høgmo den nye sjefen på Brakka.

Har sluppet unna

Etter ti serierunder i år ligger Rosenborg faktisk bak fjorårsskjema. Trønderne er riktignok på 4. plass, men har ett poeng mindre enn på samme tid i fjor.

Og enda verre for trønderne: De er 10 poeng bak serieleder Brann.

Likevel har Per-Mathias Høgmo stort sett sluppet unna, der Per Joar Hansen i fjor måtte svare på en drøss av kritiske spørsmål.

I går ble imidlertid silkehanskene fjernet. Etter 0-3 hjemme for Ham-Kam var det nesten uunngåelig - og det skjønte Høgmo selv også.

Nåværende Aalesund-trener Per Joar Hansen medgir at situasjonen minner mye om fjorårets.

I KRISE: Per Ciljan Skjelbred og Rosenborg har bare tatt 14 poeng på 10 kamper, og er 10 poeng bak serieleder Brann. I dag er det krisemøte i Trondheim. Foto: SCANPIX
I KRISE: Per Ciljan Skjelbred og Rosenborg har bare tatt 14 poeng på 10 kamper, og er 10 poeng bak serieleder Brann. I dag er det krisemøte i Trondheim. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er veldig likt slik det var i fjor, sier han til Dagbladet.no.

- Føler du at Høgmo har sluppet lettere unna enn du gjorde?

- Med den konstellasjonen som vi hadde i fjor, med hovedtrener og en hel haug med konsulenter, måtte vi nesten regne med et helvetes pes. Det var jeg forberedt på. Men pressen gjør alt for å fyre oppunder, særlig i en klubb som Rosenborg, svarer han litt unnvikende.

Føler med Høgmo

Da han til slutt valgte å trekke seg etter å ha tapt 1-2 mot Lillestrøm på Lerkendal 7. august, var det fordi han kun så resignasjon da han kom inn i garderoben etterpå.

- Måten vi opptrådte på etter pause i den kampen, avslørte at spillerne var fulle av angst og redsel. Når man ser inn i øynene på spillerne, og du bare ser en stor vassenhet...det var som å se inn i øynene på en ku. Da var det bare å ta hatten og gå, mimrer Hansen.

- Føler du med Høgmo nå?

- Ja, jeg har vondt av ham. Han er en god kollega, og det er aldri artig å være i en slik situasjon. RBK bygger et nytt fotballag, og det begynte allerede under Ola (By Riise). Det tar tid å snu en så stor båt som RBK - utrolig med tid.

Foto: Tom E. Østhuus
Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

- Men har RBK tid?

- De må ta seg tida. De må bare ha is i magen, og jobbe videre. Jeg håper i hvert fall de har is i magen, sier han.

- Var ikke en idiot

Selv opplever Per Joar Hansen en helt annen fotballhverdag i år enn på samme tidspunkt i fjor. Som trener i fotballgale Ålesund har laget hans tatt 24 poeng på de ni første kampene. Med seier mot Manglerud/Star i kveld gjenerobrer Aalesund tabelltoppen fra Strømsgodset.

Uten at Per Joar Hansen ser på seg selv som noen veldig mye bedre trener.

- Jeg har fått en veldig respekt for marginer. Jeg var ikke en idiot i fjor, og jeg er ikke noe geni i år, sier han.

Størst å lede RBK

Fordi Aalesund ofte spiller på samme tidspunkt som RBK, har han ikke fått sett mye av det trønderne har prestert i år, og vil derfor helst slippe å uttale seg.

- For å være ærlig, har jeg ikke sett en eneste kamp. Jeg har fått med meg det siste kvarteret i ny og ne.

- Men det jeg vet helt sikkert, er at Rosenborg ikke kan sammenliknes med noen andre klubber i Norge. All respekt for Brann, Vålerenga og Lillestrøm - men det å lede Rosenborg er større.

- Tror du Per-Mathias Høgmo er rett mann for å føre Rosenborg ut av dette?

- Det skjønner du at jeg ikke kan svare på, sier Per Joar Hansen til Dagbladet.no.

<B>PRESSET:</B> Etter 10 serierunder har Per-Mathias Høgmo og RBK ett poeng mindre enn på tilsvarende tidspunkt i fjor.
<B>TRAKK SEG:</B> Etter 1-2-tapet mot Lillestrøm fikk Per Joar Hansen nok og gikk av som RBK-trener. Han mener årets RBK-situasjon minner mye om fjorårets.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media