- Har vunnet på dårligere dager

Uwe Röslers Viking røk 1-4 mot tabelljumboen.

Sandefjord - Viking 4-1 (1-1): Viking ville med seier hatt skikkelig heng på Brann i gullkampen. Men skal det bli edelt metall må kamper mot bunnlagene vinnes. Og det gjør man ikke ved å bomme på sjanser som den Alexander Ødegaard fikk på stillingen 1-1 med kvarteret igjen. Helt alene med Espen Bugge Pettersen trillet innbytteren ballen, og en mulig trepoenger, centimetere til side for mål.

Bare minuttet seinere tok Sandefjord ledelsen. Derfra og ut gikk Viking-laget helt i oppløsning.- Vi har spilt dårligere kamper borte, men vunnet. Deres to første mål var for enkle, deretter ble det tilfeldigheter de siste minuttene,  sier Viking-trener Uwe Rösler til NTB.

Og følger opp til TV2. - Det var et ran, vi har helt kontroll, og de hadde ikke en eneste sjanse før pause. I andre omgang har vi sjansen til Ødegaard, og så scorer de ut av ingenting.

- De scorer på sjansene, og det gjør ikke vi, fortsetter midtstopper Børre Steenslid til TV2 Zebra.

Ijeh savnet

Og det kunne lett vært annerledes. Viking tok grep fra start på Komplett.no Arena. Raziak Pimpong erstattet Ødegaard i startelleveren, og var en konstant trussel offensivt. Allerede etter ni minutter tok han Fredrik Kjølner med på løpetur ned mot hjørneflagget.

På lekkert vis spilte han ballen på ene siden, mens han sjøl løp på den andre. Innlegget prikket panna til umarkerte Hannes Sigurdsson. Fra fem meter kunne ikke Ijeh-erstatteren bomme.

Stort mer fikk ikke islendingen vist fram, og den suspenderte toppscoreren Peter Ijeh var utvilsomt savnet.

MATCHVINNER: Olav Zanneti sto uten mål i Tippeligaen før denne kampen, men avsluttet her som en dreven toppscorer. Foto: SCANPIX
MATCHVINNER: Olav Zanneti sto uten mål i Tippeligaen før denne kampen, men avsluttet her som en dreven toppscorer. Foto: SCANPIX Vis mer

Strålende Tegström

Uwe Rösler hadde varslet krig fra avspark, men laget hans fikk det uventet lett den første halvtimen. Først da sykdomsplagede Andreas Tegström entret banen våknet Sandefjord. Fjorårets toppscorer tok tak fra første berøring. Men det var fra et annet, og særdeles uventet hold, at hjemmelaget scoret.

Adriano Munoz spilte vegg med Thomas Sobotzik, før han slo en stikker til venstreback Martin Jensen. Fra skrått hold smalt ballen i stanga, tilbake i ryggen til Iven Austbø, og opp i nettaket. Målet var danskens første i Tippeligaen.- Vi er dårlige både framover og bakover. Vi burde ledet 1-0 til pause, men slipper inn et enkelt mål, sier Steenslid.

Ny backscoring

Sandefjord startet friskest etter pause, men ingen av lagene skapte særlig før Ødegaard misset sin kjempesjanse. Sandefjord gikk nesten rett i angrep. Og selvsagt var Tegström sentral.

Svensken vendte bort både Thomas Pereira og Ragnvald Soma, før han spilte igjennom en fremadstormende Olav Zanetti. Fra nær samme posisjon som Ødegaard prikket backen langhjørnet.

- Jeg er mest fornæyd med at vi tørr så mye i 2. omgang, sier Sandefjord-trener Tor Thodesen. - Vi får i overkant godt betalt, men prøver å spille fotball sjøl om vi har kniven på strupen.

Full pott

Viking kastet alle mann i angrep, men istedenfor utlikning scoret Sandefjord igjen. Tommy Knarviks frispark ble headet i eget nett av Allan Gaarde. På overtid kontret Knarvik inn det fjerde. Etter 3-1 mot Lyn for to uker siden har Sandefjord dermed vunnet begge kampene på ny arena.

- Det er en fantastisk bane. Det blir en helt annen atmosfære når vi får publikum med oss. men vi trenger mange flere opplevelser som denne om vi skal berge plassen, sier Thodesen.

Viking henger fortsatt med i gullkampen, men ville ligget bare to poeng bak Brann med seier. Serielederen røk 0-2 for Vålerenga på Ullevaal i kveldens siste kamp.

- Vi er fortsatt i en god posisjon. Men med tap borte setter det press på oss foran neste hjemmekamp, sier Rösler.


Diskusjon: Tar Viking gull? Kan hjemmeformen redde Sandefjord? 

MATCHVINNER: Olav Zanneti sto uten mål i Tippeligaen før denne kampen, men avsluttet her som en dreven toppscorer.
HØYT HENGER DE...: Nicolay Stokholm vant denne duellen med Tommy Knarvik, men Sandefjord-spilleren vant kampen i kampen med både scoring og målgivende pasning.
MEN JEG SCORA...: Hannes Sigurdsson scoret allerede etter ni minutter. Det klarte aldri Thomas Sobotzik, som likevel kunne juble over alle poengene.