Harald «dukk opp»

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg-Tromsø: 3-0. Rosenborg stanget og stanget mot Tromsøs solide forsvarsmur. Så kom Harald «dukk opp» Brattbakk og slo hull på den.

- Det var som på løkka i guttedagene, med spill mot et mål, sier Rosenborgs toppscorer om oppgjøret på Lerkendal.

Hjemmelaget spilte seg til hele 24 avslutninger og 13 sjanser, men kunne likevel ha risikert å tape for Tromsø, som bare hadde en sjanse i hver omgang.

- Når vi står sånn og stanger, er det enda deiligere når det først løsner.

- Hvorfor løsner det ikke før?

- Det har litt med marginer å gjøre, at det blir litt mer spennende enn nødvendig. Men når vi kommer, så kommer vi godt. Da blir det tre deilige poeng, smiler Brattbakk.

Fornøyd

Han er svært så fornøyd med å ha scoret 5 mål på de tre siste kampene, og han vurderer Tromsø som den beste motstanderen i disse oppgjørene.

- Nå har vi tolv av femten mulige poeng. Det er meget bra og viktig å ha med seg utover i sesongen, sier Harald Brattbakk.

Midtbanedirigenten Bent Skammelsrud er en annen RBK-spiller som trives for tida. Han er tilbake i god gammel form etter skadeavbrekket, og sørger for fin flyt i Rosenborg-spillet.

- Det er artig nå. Jeg er veldig fornøyd med å ha kommet så fort tilbake etter alle skadene, sier han, men kikker en smule usikkert ned på isposen rundt det venstre kneet.

Han vet ikke hva det var som skjedde, men tok ingen sjanser og gikk av banen med en gang han kjente at det gjorde vondt. Da var det to minutter igjen av kampen.

Bedre og bedre

- Det er det samme kneet som jeg har hatt problemer med tidligere, men inntil det motsatte er bevist, velger jeg å tro at det ikke er noe alvorlig denne gangen, sier Skammelsrud.

Han er veldig fornøyd med den åpningen Rosenborg har fått på årets sesong.

- Vi blir bedre og bedre for hver kamp, og enda har vi mer å gå på, sier RBK-strategen.

I Tromsø-leiren var det stor skuffelse etter nederlaget. De har ikke tapt på Lerkendal siden 1996, og var nær ved å få med seg poeng denne gangen også. Ikke minst om de hadde greid å score på straffesparket i det 69. minutt, da stillingen enda var 0- 0.

- Det var en fullt fortjent seier etter mål og sjanser. Mer er det ikke å si om det, sier en ordknapp TIL-trener Terje Skarsfjord.

AVGJORDE:</B> Harald Brattbakk er blitt en langt tøffere spiller. Det viste han da han dukket opp i det 75. minutt og slo hull på Tromsøs forsvarsmur i går.