Harald helt konge

Kong Harald er ikke i VM bare for å spise lunsjer og middager og kose seg i sola på den italienske landsbygda.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Før konkurransene vurderer han alltid sjansene, og spør og graver om taktikken. Under rennene følger han med som en smed, og ser om utviklingen blir som forutsett.

Dag Kaas er kongens samtalepartner på langrennsøvelsene, nå som i Falun-VM i 1993.

Tatt i faktafeil

- Kongen følger så godt med at han har full oversikt over de forskjellige grenene. Han spør om hvordan løypa er, og hvor du kan rykke. Etterpå ser han om jeg har rett eller ikke i vurderingene, sier Bente Skaris personlige trener.

Hvis Kaas tar feil, får han høre det.

- Jeg sa at Kristina Smigun ikke hadde vunnet en sprint eller jaktstart før fredagens VM-gull i skiathlon, forteller Dag Kaas.

- Jo, hun har vunnet en spurt en gang, svarte kongen kjapt.

- Da er det riktig, og ikke noe å lure på, sier en imponert Dag Kaas.

Koste seg

Under sølvløpet til Tore Ruud Hofstad i går koste det kongelige følget seg i sola på VIP-tribunen på langrennsstadion. Trygt plassert ved kongens høyre side, skipresident Sverre Seeberg. Etter fotofinishen om andreplassen hadde kongen en kjapp prat med landslagssjef Bjørnar Håkensmoen.

To spørsmål

- Han var veldig imponert over Tores andreplass, og interessert i å vite om Thomas Alsgaard og Bente Skari er friske igjen. Det er flott å ha en så idrettsinteressert konge, sier Bjørnar Håkensmoen til Dagbladet.

På vei fra VIP-tribunen til lunsjen på langrennsstadion, lyktes vi i å stille kongen to kjappe spørsmål. Ett om hva han synes om den nye langrennsøvelsen skiathlon, og ett om kongens vurdering av løpet til Tore Ruud Hofstad.

- Det er gøy å se på, selv om jeg vet at ikke alle løperne liker den nye øvelsen.

- Det var helt fantastisk morsomt.

Dermed forsvant både kong Harald, sikkerhetsvaktene og resten av følget inn til lunsj.

Søndagskvelden tilbrakte kongen i hoppbakken.

SØLVGLIS PÅ VIP-TRIBUNEN: Kong Harald og skipresident Sverre Seeberg koste seg i sola under Tore Ruud Hofstads sølvløp.