Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Harald Madsen trekker seg

Etter et turbulent halvår står håndball-Norge formelt uten en landslagssjef for gutta. Sykmeldte Harald Madsen (43) trakk seg definitivt fra jobben i dag. Nå fortsetter den vanskelige jakten på hans etterfølger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Madsens karriere

Vikartrener Ivica Rimanic, som steppet inn i begynnelsen av august, virker å være Norges Håndballforbunds førstevalg, og NHH og norsk-kroaten skal jobbe tett sammen i tiden som kommer for å finne en løsning.

- Han kan fort være aktuell, men hans relasjon til klubben i Kroatia (Podravka) må være av en slik art at vi kan leve med den, sier assisterende generalsekretær Per Otto Furuseth til NTB.

To mann

NHF sikter nå mot en trenerduo også for herrene, og Rimanic kan bli en del av denne, selv med klubboppdrag i Kroatia. Forutsetningen vil være kompaniskap med en annen trener med bosted i Norge.

Håndballforbundet arbeider med å få til en avklaring før nyttår.

- At vi er midt i en sesong taler imot oss, sier Furuseth.

Frynsete rykte

Han utelukker ingen som aktuelle for jobben, men vil ikke kommentere konkrete navn. Kent-Harry Andersson, tidligere Drammen-trener og nå i tyske Nordhorn, er ofte brakt på bane.

- Er norsk håndballs rykte frynset etter denne saken?

- Jeg håper ikke det, sier Furuseth.

Madsens forgjenger Gunnar Pedersen gikk av i 1994 etter en svak VM-turnering i Sverige, og hans forhold til enkelte i Norges Håndballforbunds ledelse er ikke godt.

Ikke overraskende

Det overrasker ikke at Madsen nå velger å hoppe av. Et comeback virket umulig med tanke på stridighetene som dukket opp i etterkant av VM. Der gikk flere spillere til tøffe angrep mot Madsen - både hans lederegenskaper og taktiske valg.

- Det viktige nå var at norsk herrehåndball skulle få ro og mulighet til å starte opp på ny. Det bidrar jeg til nå. Hensynet til lagets utvikling skal alltid komme først, sier Madsen til NTB.

Han går nå over i en stilling som faglig rådgiver i håndballforbundet, og han skal blant være med i koordineringen av landslagene og jobbe med talentuvikling.

Kanskje tilbake

Madsen vil ikke si noe om angrepene flere spillere rettet mot ham like etter 12. plassen i VM.

- Som leder var det mitt ansvar å se og ta tak i de problemene som dukket opp i miljøet under verdensmesterskapet. Det gjorde jeg ikke, og det må jeg ta på min kappe. Jeg tror likevel at det kunne vært mulig å rydde opp i sakene og føre laget et steg videre, fortsetter Harald Madsen.

Hele Norges coronakart