Hard kamp for «Innovation»

Den norske båten «Innovation» får hard kamp om andreplassen i Whitbreadseilasens 18.etappe. Nå kjemper seks båter om en topplassering.

Etter et par dager med nærmest vindstille har to av de bakerste båtene i tetfeltet virkelig fått vind i seilene. «Chessie Racing» og «Brunel Sunergy» kommer som to raketter inn i tetfeltet. Norske «Innovation» ligger på en svært knapp andreplass.

Tok en råsjanse

«Brunel Sunergy» valgte en annen vei rundt Falklandsøyene enn tetklynga, og tjente mye på det. Mens teten plasket rundt i dødt farvann kunne, holdt «Brunel Sunergy» høyest fart av samtlige tetbåter.

Bekymret

Skipper Knut Frostad på «Innovation» er naturlig nok bekymret over at forspranget hans krymper for hvert minutt. «Swedish Match» frykter at «Brunel Sunergy» skal passere dem før før målstreken. Den svenske båten lå i morges bare 3,5 nautiske mil etter Innovation.

Ingen tvil om teten

Ingen er i tvil om hvem som vil vinne den 18.etappen. Suverene «EF Language» har ledet klart hele veien, og selv om de andre båtene har tatt litt innpå de siste timene er etappeseieren klar.

1. EF Language Paul Cayard 0.0
2. Innovation Knut Frostad 623,0
3. Merit Cup Grant Dalton 626,0
4. Swedish Match Gunnar Krantz 626,6
5. Toshiba Paul Standbridge 629,3
6.Chessie Racing George Collins 632,5
7. BrunelSunergy Roy Heiner 643,7
8. Silk Cut Lawrie Smith 1122,9
9. EF Education Christine Guillou 1805.0
<B>TAPER FART:</B> «Innovation» ligger fremdeles på en knapp andreplass - så lenge det varer.