Slik beskriver danskene Ståle Solbakken:

- Hard, kontant, krevende

Danske fotballeksperter beskriver Ståle Solbakken som ekstremt dyktig taktisk og har stor tro på den tidligere FCK-treneren som norsk landslagssjef.

HYLLES: Danske fotballeksperter hyller Ståle Solbakken etter at han ble presentert som norsk landslagstrener. Foto: Andrew Halseid Budd/Prosports/REX
HYLLES: Danske fotballeksperter hyller Ståle Solbakken etter at han ble presentert som norsk landslagstrener. Foto: Andrew Halseid Budd/Prosports/REX Vis mer
Publisert

Torsdag ble Ståle Solbakken presentert som norsk landslagssjef. Ansettelsen har blitt hyllet av samtlige norske fotballeksperter, men det er ikke bare i Norge Solbakken skapte overskrifter.

Også i Danmark, som er Solbakkens andre hjemland etter totalt 13 år som trener i F.C. København, blir ansettelsen hyllet.

- Jeg tror Solbakken blir en ekstremt dyktig landslagstrener, spesielt med et så godt spillermateriale. Han er ekstremt dyktig taktisk, og han er ekstremt dyktig til å få laget sitt til å fungere mot motstandere som på papiret har bedre spillere, forteller fotballekspert i den danske avisa BT, Michel Wikkelsø Davidsen til Dagbladet.

Ekspert i danske Tipsbladet, Troels Bager Thøgersen, er enig med sin danske kollega.

- Norge får en dyktig og energisk trener. Solbakken tar over en meget lovende stall som vi i Danmark er misunnelige på, med offensive stjerner som Haaland, Ødegaard og Sørloth og flere andre. For meg virker det som et klokt valg og det vil ikke overraske meg om han går til en av de store ligaene etter et VM eller EM med Norge, sier Thøgersen til Dagbladet.

NY LANDSLAGSTRENER: Morten P, fotballkommentator i Dagbladet, sier at norsk fotball har ventet på denne avgjørelsen lenge. Vis mer

- Den sterkeste treneren

Den profilerte eksperten i Ekstra Bladet, Allan Olsen, mener det virker som en tilnærmet perfekt løsning å bytte Lars Lagerbäck med Solbakken.

- Det virker som en opplagt løsning. Norge får kanskje den sterkeste treneren - og Solbakken får en jobb som han likevel på et eller annet tidspunkt skulle få. Match-made-in-heaven, slår Ekstra bladets fotballekspert Allan Olsen fast.

Solbakken ledet FCK til hele åtte seriegull, fire cupgull og fire gruppespill i Champions League, og har fortsatt en stor stjerne hos våre naboer i sør.

- Mange FCK-supportere forstår fortsatt ikke at det var nødvendig å sparke Ståle Solbakken og han vil for alltid være et synonym med FCKs mest suksessfulle perioder. Mange har selvfølgelig elsket å hate Ståle for sin fasong og manglende evne til å snakke dansk, men det er ingen tvil om at respekten fortsatt er stor, forteller Olsen til Dagbladet.

- Hvordan er Solbakken som trener?

- Det kan nok spillerne svare bedre på, men hard, kontant og krevende er vel tre ord som er passende, beskriver Olsen.

- Respekten er enorm

Wikkelsø Davidsen i BT mener Solbakken har utviklet seg mye som trener i Danmark. Han forteller at Solbakken har gått fra en mer defensiv tilnærming til å slippe opp mer offensivt og tillate offensive kanter og to spisser selv i toppkampene i Europa.

- Respekten for Solbakken er enorm i Danmark. Han er den mest suksessfulle trener i nyere tid, og det kommer neppe noen som vil få like stor suksess i FCK som han har hatt, forteller Wikkelsø Davidsen.

- Nå var timingen perfekt, fordi Ståle ble sparket i FCK, og fordi Norge har den mest interessante fotballgenerasjonen på lenge. Hvis man skal være norsk landslagstrener, er det et perfekt tidspunkt med unge profiler som Haaland, Ødegaard, Berge og Ajer til å bygge et lag rundt, sier fotballeksperten i danske BT.

Thøgersen i Tipsbladet mener det virker smart av Solbakken å ta den norske landslagsjobben nå, og ser det som en ypperlig mulighet for nordmannen til å slå tilbake.

- Jeg tror det er et fint valg for Ståle Solbakken, som får litt lengre tid til å arbeide med ulike ting, og til å bygge opp navnet sitt igjen enn hvis han hadde tatt over en klubb i krise midt i en sesong, vurderer Thøgersen overfor Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer