Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hardeste VM jeg har vært med på

Arvesen ble nummer 12. Cadel Evans tok VM-gull.

INGEN FULLKLAFF: Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen i feltet tidlig i VM-rittet. Hushovd ble hektet av noen runder før slutt, mens Arvesen var med og skapte norsk spenning fram til nest siste stigning. Da ble kjøret for hardt for ham og Edvald Boasson Hagen. Arvesen ble beste norske på 12. plass.Foto: Hans Arne Vedlog, Dagbladet
INGEN FULLKLAFF: Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen i feltet tidlig i VM-rittet. Hushovd ble hektet av noen runder før slutt, mens Arvesen var med og skapte norsk spenning fram til nest siste stigning. Da ble kjøret for hardt for ham og Edvald Boasson Hagen. Arvesen ble beste norske på 12. plass.Foto: Hans Arne Vedlog, Dagbladet Vis mer

||| MENDRISIO/OSLO (Dagbladet.no): Australske Cadel Evans brukte kjempekreftene til å avgjøre fellesstarten i VM i landeveisritt til sin fordel. Kurt Asle Arvesen ble beste nordmann på 12. plass.

Til slutt ble det en nimannsgrupe som gjorde opp om gullet. Omkring en halv mil før slutt gikk Evans til angrep, og ingen klarte å henge med ham.

Russiske Aleksandr Kolobnev tok sølvet, mens spanske Joaquin Rodriguez Oliver tok bronsen.

- Utrolig overraskende
Evans skuffet stort med 30. plass i Tour de France i sommer, men viste stigende form da han ble nummer tre sammenlagt i Spania rundt.

- Det var utrolig overraskende at Cadel Evans vant. Det viser egentlig bare hvor hard løypa var, sier Thor Hushovd.

Selv fikk Grimstad-rytteren merke kjøret og sto av noen runder før mål.

- Jeg tror de neste VM-rittene (Australia og Danmark) skal passe meg bedre. Det har klaffet i alle andre konkurranser, så det er viktig for meg at jeg får det til i VM også. Målet mitt er jo en VM-medalje før karrieren er over, sier Hushovd.

- Mitt hardeste VM
Kurt Asle Arvesen gjorde noen frekke støtforsøk mot slutten av rittet og gjorde det til en thriller sett med norske øyne, men til slutt hadde han ikke nok å gi.

-Dette var det hardeste VM-rittet jeg har vært med på, men jeg hadde en skikkelig god dag og håpet på medalje underveis, sier Arvesen.

- Jeg hadde overskudd og er litt skuffet over at jeg ikke nådde helt opp. Det er kjedelig å slippe ti kilometer før mål.

Også han mener dagens vinner sier mye om VM-traséen.

- Han er skarp i fjellene, og det viser hva slags løype dette var. Man måtte ha gode klatreføtter for å henge med.

For langt for Edvald
Kurt Asle var med i en 20-mannsgruppe som la ut på siste runde sammen, men mistet kontakten med de ni beste da hans lagkamerat fra Saxo Bank-laget, hjemmehåpet Fabian Cancellara startet hardkjøret i nest siste stigning på siste av 19 runder.

Torsdagens tempomester Cancellara satset alt, men klarte ikke å svare da Evans satte inn det avgjørende støtet, og ble til slutt nummer fem.

Edvald Boasson Hagen hang med nest lengst av de norske, men måtte slippe like før Arvesen.

- Jeg følte det gikk greit lenge, men så ble det for tøft. Den nest siste runden var den verste, sier Boasson Hagen til Dagbladet.

- Var løypa for lang for deg, slik mange trodde på forhånd?

- Ja, den var litt for lang. Jeg merket det de siste rundene.

Sportssjef Steffen Kjærgaard mener Edvald kan være fornøyd med innsatsen til tross for at det til slutt ble 60. plass:

- Han får i aller høyeste grad bestått. Å henge med så lenge er utrolig imponerende av en 22-åring, sier Kjærgaard.

VERDENSMESTER: Australske Cadel Evans ble mannen som satte inn det avgjørende støtet da favorittene gjorde opp om VM-gullet på den siste av 19 runder under dagens fellesstart i VM i landeveisritt på sykkel i Mendrisio i Sveits. Foto: Christian Hartmann, Reuters/Scanpix
VERDENSMESTER: Australske Cadel Evans ble mannen som satte inn det avgjørende støtet da favorittene gjorde opp om VM-gullet på den siste av 19 runder under dagens fellesstart i VM i landeveisritt på sykkel i Mendrisio i Sveits. Foto: Christian Hartmann, Reuters/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media