Hardkjør for Ådne

Arbeidsmiljøloven gjelder ikke for Ådne Søndrål. Nå er han klar for de to siste v-cupløpene på 1500 meter, VM enkeltdistanser i Nagano og et mulig verdensrekordforsøk i Calgary. - Jeg er ikke sikker på om LO-leder Yngve Hågensen hadde godkjent dette programmet, sier Ådne.

Ådne har omstilt døgnrytmen etter tre uker i Canada og USA. Formen føles fin, og i går gjennomførte han ei skikkelig kvalitetsøkt i Vikingskipet. I dag drar han til Baselga di Pine i Italia for å sikre flere poeng i v-cupen. Neste helg avsluttes v-cupen i Heerenveen, og så går turen til Nagano.

Innimellom løpene skal Ådne Søndrål sitte åtte timer daglig på skolebenken for å ta igjen forsømt undervisning. Blir det for dårlig vær til å trene på Valle Hovin, får han fire timer i bil pluss ei to timers økt i Vikingskipet på kveldstid.

- Klart dette ser tøft ut, men det er slik jeg liker det. Akkurat nå er jeg veldig pigg, og på isen stemmer det hundre prosent. Jeg går for seier på de to siste 1500 metrene i verdenscupen. Og målet med VM-turen til Japan er gull på 1500 meter og en topplassering på 1000 meter.

- Hva med et verdensrekordforsøk på 1500 meter i Calgary etter VM?

- Det blir bestemt mens jeg er i Japan. Er jeg fortsatt i form og skikkelig motivert, drar jeg til Canada for egen regning.