Hardkjøret har tappet Tutta for krefter

- Jeg blir syk hvis jeg setter meg ned.

 SLITEN:  Suzann Pettersen befinner seg i tiden for Frankrike. De par siste ukers hardkjør har tappet golstjernen for krefter.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SLITEN: Suzann Pettersen befinner seg i tiden for Frankrike. De par siste ukers hardkjør har tappet golstjernen for krefter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Suzann Pettersen (32) har gitt bånn gass i flere uker. Hardkjøret har tappet golfstjernen for krefter.

Verdenstreeren har hatt mye å glede seg over den siste tiden. Den historiske Solheim Cup-seieren til Europa i USA ble etterfulgt av Tutta-triumf i Oregon to uker senere. Sist helg arrangerte hun veldedighetsturneringen Suzann Pro Challenge hjemme i Oslo.

Foran årets femte og siste majorturnering merker Pettersen at hun begynner å bli sliten. Etter Evian-mesterskapet i Frankrike venter to ukers pause.

- Hvis jeg setter meg ned nå, blir jeg syk med en gang. Det er kanskje like greit at jeg bare skal fortsette denne uken, og så er jeg nødt til å ta det med ro. En ting er det fysiske, men også mentalt blir du sliten. Du føler deg trøtt i kroppen, forteller Tutta til NTB.

Room service Derfor har hun vært opptatt av ikke å sløse med krefter etter at hun kom til Frankrike. Hun har tatt det med ro og lagt seg tidlig.

- Jeg har ikke forlatt rommet denne uken. Det har vært deilig å ligge rett ut på sengen, plukke opp telefonen og bestille room service. Men når du er sliten, sover du heller ikke så godt.

Oslojenta frykter likevel ikke at det hektiske programmet har ødelagt formen. Hun regnes som en av favorittene i Evian.

- Jeg kjenner kroppen min såpass godt at jeg skal greie å komme meg gjennom fire dager. Det har vært deilig å ha litt roligere dager. I dag merket jeg at jeg var litt «freshere», og jeg regner med at jeg blir bedre og bedre for hver dag, sier hun.

Topptrent Pettersen tror hun klarer å holde det gående i travle perioder fordi hun er i så god fysisk form.

- Under slike strekk som jeg har vært gjennom nå, med mange høydepunkter som sluker energi, så er det fysikken som holder meg gående. Det er derfor jeg trener og er i god form, slik at jeg kan tåle litt lengre perioder. Det er en lang sesong, forklarer Pettersen.

Evian-mesterskapet spilles fra torsdag til fredag. Marianne Skarpnord stiller også i turneringen.

(NTB)