Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hardt presset av Jays forsvarer

Jaysuma Saidy Ndures ekssamboer i retten.

LILLESTRØM (Dagbladet): I dag startet rettssaken mot friidrettsutøveren Jaysuma Saidy Ndure i Nedre Romerike tingrett.

Ndure er tiltalt for gjentatte tilfeller av vold og trusler mot sin eks-samboer, noe han benekter.

Rettssaken åpnet med ekssamboerens forklaring, der hun gikk gjennom sin versjon av de påståtte handlingene Ndure står tiltalt for.

Blant annet forklarte hun at Ndure ved flere anledninger hadde slått henne med flat hånd, og også med knyttet nede. Han skal også -  ifølge kvinnen forklaring - ha kalt henne «en hore», og også ha kommet med verbale trusler mot hennes familie, noe som skal ha vært en årsak til at hun hadde valgt å bli forholdet, av frykt for deres sikkerhet.

Brast i gråt Kvinnen forklarte også at Ndure hadde gitt uttrykk for at han hadde trodd at hun var utro mot ham, og at hun hadde forsøkt å overbevise ham om at dette ikke var tilfelle.

En snau time ut i forklaringen brast kvinnen i gråt da hun sa at hun ga uttrykk for at hun «ikke hadde mer verdighet igjen».

Retten innvilget henne et kvarters pause for at hun skulle få hente seg inn.

Kvinnens forklaring fortsetter straks. Jaysuma Saidy Ndure skal forklare seg seinere i dag. 

Påpeker avvik Jaysuma Saidy Ndures forsvarer, Mette Yvonne Larsen, påpekte flere ganger at fornærmedes forklaring ikke helt var i samsvar med forklaringene han tidligere har gitt i politiavhør.

Blant annet gikk Larsen hard på kvinnen da hun i retten forklarte seg om et angivelig kvelertak Jays skal ha tatt på henne under en reise de to gjorde til USA i forbindelse med en treningssamling i mars 2014.

- Han klemte til rundt halsen min, sa kvinnen i retten i dag.

Mette Yvonne Larsen poengterte at hun under politiavhøret hadde forklart at Jays hadde «tatt tak i halsen» hennes, og gjorde også ved en annen anledning et poeng ut av at kvinnen forklarte seg avvikende fra politiforklaringene.

- Jeg må notere meg at du husker forskjellig, kommentere Larsen.

- Du har ikke vært i min situasjon med voldsepisoden i et helt år, det er vanskelig å huske alt spesifikt, sa kvinnen da det oppsto diskusjon om et påstått slag som skal ha funnet sted på kjøkkenet eller ved utgangsdøra i leiligheten i Blystadlia.

Episoden skal ifølge kvinnens forklaring ha oppstått fordi tiltalte Ndure ikke skulle ha likt middagen den daværende samboeren hans hadde tilberedt til ham.
 
Ringte politiet Etter lunsjpausen forklarte ekssamboeren seg om kvelden hvor det ifølge henne toppet seg.

Hun hadde midlertidig flyttet inn hos en venninne, for om mulig å få litt orden på forholdet. Ifølge forklaringen hun ga i retten i dag, hadde Jays ringt henne og bedt henne komme hjem for å snakke om tingene. Noe hun valgte å gjøre.

Det var denne kvelden hun ringte politiet etter det som ifølge forklaringen hennes utartet til en heftig krangel med påstått voldsutøvelse fra Ndures side.

- Det klikka for han. Jeg var så redd, sa kvinnen gråtende i retten da hun beskrev hvordan Ndure skal ha tatt kvelertak på henne og kalt henne for «hore».

- Ting ble uklart for meg da han tok kvelertak på meg, sa hun.

Hun forklarte at Jays skal ha rasert flere hyller og kastet innholdet på gulvet, og at han var kjempesint og aggressiv.

Hun prøvde ved en anledning å ringte politiet fra mobilen, men la på i frykt for at Ndure skulle se hva hun gjorde.

- Det ville han reagert på, sa hun.

Det endte ifølge hennes forklaring med at hun tok Jays telefon og løp opp i etasjen over hvor hun ringte på hos naboer. Men ingen åpnet. Da ringte hun politiet fra Ndures telefon.

- Det kom til et punkt hvor jeg ikke orket mer. Det toppet seg. Det hadde vært mange episoder med dutting og slag før, som jeg nesten hadde blitt vant til, men nå orket jeg ikke mer, forklarte kvinnen.

Sendte frekke sms'er Retten er nå kommet til det sjette og siste tiltalepunktet mot Jaysuma Saidy Ndure. Det omhandler trusler han skal ha kommet med mot fornærmedes mor og lillesøster.

«Det er ikke noe problem for meg å drepe moren og lillesøsteren din», skal Ndure ifølge tiltalen sa sagt.

Kvinnen, som tydelig sliter med følelsene og stadig faller i gråt under sin forklaring, hevdet i retten at disse truslene skal ha blitt framsatt ved flere anledninger, og at det var en av grunnene til at han ikke turte gå ut av forholdet.

Hun forklarte også at hun selv hadde sendt svært frekke, og «slemme» tekstmeldinger til Ndure.

- Det var min måte å være slem på, det var min måte å ta igjen på. Men det har vært min måtte å rømme på. Jeg kunne si alt mulig til ham på sms. Men jeg var alltid redd han skulle komme hjem og klikke etter at han hadde lest de.

Hun fortalte også om store ettervirkninger av de påståtte voldshandlingene som skal ha pågått i nesten et år.

- Jeg jobber fortsatt for å bli den jeg en gang var, sa hun i retten.

Hardt presset I sin utspørring av Ndures ekssamboer gikk forsvarer Mette Yvonne Larsen offensivt til verks og viste blant annet til en del sms´er sendt fra ekssamboeren til Ndure.

I en av disse heter det: «Just wait and see what a crazy bitch can do».

Larsen fulgte opp med å spørre tiltalte om nettopp denne rettssaken kunne ha noen sammenheng med utsagnet i denne sms'en, noe fornærmede benektet.

Larsen la også fram et bilde «Jays» skal ha sendt til ekssamboeren der hun angivelig ble knyttet til et eskorte-byrå i Tyskland. Fornærmede hevdet dette handler om misbruk av et bilde, og at Ndure var innforstått med dette.

Larsen viste også et bilde av Ndures rygg, som skal vise et bitemerke, angivelig fra samme kveld som dette ble en politisak. Fornærmede avviste på det sterkeste at hun hadde bitt Ndure i ryggen, men kunne ikke huske om hun hadde snakket om å bite noen i ryggen da Mette Yvonne Larsen spurte om hun noen gang hadde snakket om dette på et reality-program på TV.

Flere ganger i løpet av Larsens utspørring slet fornærmede med å huske eksakte hendelser.

Larsen spurte også fornærmede om hvorfor hun oppsøkte Ndure kvelden den 8. november 2014, om hun var så redd ham som hun i retten har angitt at hun var.

- Heller meg enn andre, svarte fornærmede, og henviste til at hun fryktet at Ndure skulle oppsøke hennes familie om hun ikke dro hjem til ham.

Rettssaken fortsette i morgen med Jaysuma Saidy Ndures forklaring.

RETTSSAKEN HAR STARTET: Aktor Camilla Ek Sørensen (t.v.) og forsvarer Mette Yvonne Larsen i Nedre Romerike tingrett der Jays Ndure er tiltalt. Foto: NTB scanpix
RETTSSAKEN HAR STARTET: Aktor Camilla Ek Sørensen (t.v.) og forsvarer Mette Yvonne Larsen i Nedre Romerike tingrett der Jays Ndure er tiltalt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media