Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hardt rammet:
- Det var tøft

2019 var tøft for den danske svømmestjerna Pernille Blume. Hun gikk gjennom en dramatisk operasjon og en offentlig skittentøyvask.

TILBAKE: Pernille Blume velger å se framover. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Pernille Blume velger å se framover. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den danske svømmeren Pernille Blume ble for alvor allemannseie i Danmark etter OL i Rio i 2016. Svømmerne tok med seg en gullmedalje (50 meter fri) og en bronse (medley-stafett) fra mesterskapet.

En stjerne var født.

Men i kjølvannet har det vært en rekke intriger og dramatikk. Hun har skapt bråk med uttalelser om svømmekollega, hun har avslørt detaljer fra ville OL-fester og hun har fått gjennomgå etter at hun stoppet opp på vei til finaleplass i et EM-heat.

Dramatisk år

Selv om hun har vunnet flere EM- og VM-medaljer etter det store OL-gjennombruddet, var fjorårssesongen langt fra en suksess for Blume.

2019 startet med at 25-åringen måtte undersøke hjertet. Blume hadde slitt med nerveforstyrrelser i den venstre armen en periode. På sykehuset fant de både et lite hull i hjertet og en blodpropp, og hun måtte opereres.

Hjerteoperasjon gikk hardt inn på henne. I et intervju med danske TV 2 snakket hun om frykten for livet og karrieren som svømmer.

- Det er vanskelig å håndtere det mentalt når noe er galt med hjertet. Man kan jo ikke unngå å tenke: «Skal jeg dø?»

Da hun endelig var tilbake i bassenget, ble Blume kastet inn i et realt dansk svømmedrama.

Lengre tids interne uenigheter i miljøet eskalerte i juni, da de to suksesstrenerne Martin Truijens og Mads Bjørn Hansen sa opp sine stillinger.

Det var en offentlig skittentøyvask hvor alle partene delte sine historier.

Flere stjerner, Blume inkludert, sendte kort tid før dette ut en uttalelse der de fastslo at de har mistet tilliten til ledelsen i Det danske svømmeforbundet.

Flere av de danske toppsvømmerne bestemte seg for å trene utenfor landslaget.

FIASKO: Friidretts-VM i Qatar er allerede kalt en skandale etter det sjokkerende dårlige publikumsoppmøtet i Doha. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Vanskelig

Men nå har det roet seg ned, og Blume har fokus rettet mot sommerens OL i Tokyo.

Hun har en gullmedalje å forsvare:

- Det har ikke vært det beste året med tanke på trygge rammer og kontinuitet. Jeg håper jeg aldri får et sånn år igjen, innrømmer hun i et intervju hos danske BT.

Hun fortsetter:

- Rent fysisk har jeg kommet over det, men mentalt … Det var tøft. Jeg velger å tenke positivt på alt som har skjedd, for jeg tror at det er det som hjelper meg mest framover.

Og Blume har absolutt en jobb å gjøre for å komme tilbake i god, gammel form. I desember deltok hun i kortbane-EM i Glasgow, og det endte med en femteplass på 100 meter fri og en bronsemedalje på 4 x 50 meter fri.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media