Hardt rammet: - Flaut

Roy Keane (51) er den toneangivende fotballeksperten i England. Men 16 år etter at han la opp, er den tidligere Manchester United-spilleren ikke i nærheten av å kunne spille fotball.

SKY SPORTS-EKSPERT: Roy Keane. Foto: NTB
SKY SPORTS-EKSPERT: Roy Keane. Foto: NTB Vis mer
Publisert

MANCHESTER (Dagbladet): - Jeg er ikke i form. Jeg er langt fra i form. Nivået er faktisk veldig, veldig flaut.

Det sier tidligere Manchester United-kaptein Roy Keane til programmet «Off The Ball» i England. Han er i dag ekspert for Sky Sports og opplyser at skader fra karrieren preger ham.

Han har vært etterlyst i legendekamper i England flere ganger. Men han har rett og slett vært sjanseløs.

BLIKKFANG: Roy Keane er kjent for sitt fyldige skjegg. Foto: NTB
BLIKKFANG: Roy Keane er kjent for sitt fyldige skjegg. Foto: NTB Vis mer

- Bare fordi jeg ikke har lagt på meg så mye, så betyr det ikke at jeg er i form. Jeg er egentlig ikke i stand til å løpe, forteller Keane.

- La meg si det sånn: De siste åra er jeg blitt invitert noen ganger til å spille legendekamper, eller hva du kaller det. Men jeg ville funnet det vanskelig, fordi jeg ikke er i stand til å bevege meg. Jeg har hatt for mange skadeproblemer.

OPPHETET: Roy Keane diskuterer med dommeren i en kamp mot Coventry i 1997. Til venstre, Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB
OPPHETET: Roy Keane diskuterer med dommeren i en kamp mot Coventry i 1997. Til venstre, Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Vis mer

51-åringen spilte i Manchester United fra 1993 til 2005. Han og Sir Alex Ferguson hadde ingen god tone i sluttfasen. Keane var frittalende, noe han også er som ekspert. Han avsluttet karrieren i Celtic i 2006.

Keane var kjent som en hardhaus som ville gå foran i krigen når United spilte kamp. Blant annet ødela han korsbåndet mot Leeds i 1997. Alfie Haaland mistenkte at det var skuespill og kjeftet på ham. Fire år seinere ble nordmannen utsatt for en skrekktakling fra Keane som hevn.

- Jeg prøver å ha en grei diett, sier han.

- Men jeg er ikke i god nok form til å gjøre noen løpsøvelser. Jeg sykler litt. Men heller ikke der er jeg akkurat en Sean Kelly (tidligere irsk toppsyklist).

KOSER SEG: Den amerikanske rapperen Kodak Black stjal all oppmerksomheten på NHL-kamp nylig. Video: @TheMindOfHY / Kodak Black / Rødt Kort / Pambou Vis mer

Snakketøyet - derimot - er det ikke noe i veien med.

Seinest i helga var han kritisk til Manchester United, da laget tapte 2-1 for Brighton. Scott McTominay og Fred fikk gjennomgå.

- De er ikke gode nok. De vil ikke få Manchester United til å konkurrere i toppen. Vi ser det uke etter uke.

Om Cristiano Ronaldo sier Keane:

- Det er åpenbart noe som er feil. Ikke bare fordi han ikke var med på sesongoppkjøringen av «familiære årsaker». Men han har gjort det klart at han vil bort for å spille i Champions League.

Fotballeksperten mener manager Erik ten Hag kan statuere et eksempel ved å la Ronaldo gå.

- United vil overleve. De trenger en eller to erstatninger. De kan ikke lene seg på Anthony Martial.

UTFORDRINGER: Erik ten Hag har en kjempeoppgave foran seg som manager i Manchester United. Foto: NTB
UTFORDRINGER: Erik ten Hag har en kjempeoppgave foran seg som manager i Manchester United. Foto: NTB Vis mer

Keane sier ten Hag også kan sette ned foten og fortelle Ronaldo: «Du blir, fordi vi ønsker at du skal score 20 mål eller mer.»

Manchester United møter Brentford lørdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer