Hardt rammet: - Forferdelig

- Jeg tror ingen kan forstå hvor vondt det egentlig gjør, sier Guro Reiten (27) etter England-sjokket.

TØFF OPPLEVELSE: Guro Reiten og Norge. Foto: NTB
TØFF OPPLEVELSE: Guro Reiten og Norge. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Østerrike - Norge, kl. 21.00 fredag

BRIGHTON (Dagbladet): Guro Reiten og fotballandslaget var tilbake på treningsfeltet igjen i dag.

Spillerne har etter aller beste evne forsøkt å riste av seg 8-0-tapet for England i EM. Men Reiten forteller om en spillergruppe som ble brutalt rammet av vertsnasjonen i Brighton mandag.

- Det har vært tøft å være oss. Jeg tror ingen kan forstå hvor vondt det egentlig gjør, sier Chelsea-spilleren til Dagbladet.

TILBAKE PÅ FELTET: Guro Reiten (t.h.) og landslagstrener Martin Sjögren slår av en prat to dager før skjebnekampen mot Østerrike. Foto: Terje Pedersen / NTB
TILBAKE PÅ FELTET: Guro Reiten (t.h.) og landslagstrener Martin Sjögren slår av en prat to dager før skjebnekampen mot Østerrike. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Vi er her som en gruppe. Vi trengte å få ting ut og prate om det. I går var dagen for det. I dag er dagen for å se framover. Vi har en kamp om to dager, sier hun og sikter til møtet mot Østerrike.

TAPTE 8-0: Maria Thorisdottir (t.v.), keeper Guro Pettersen og Norge fikk en leksjon av de sjeldne mot England. Foto: Terje Pedersen / NTB
TAPTE 8-0: Maria Thorisdottir (t.v.), keeper Guro Pettersen og Norge fikk en leksjon av de sjeldne mot England. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

To av lagene i gruppa går til EM-kvartfinalen. England er allerede klare. Den siste plassen står mellom Norge og Østerrike. Begge lag har tre poeng. Men på grunn av dårligere målforskjell må Norge vinne.

Stemningen på treningsfeltet til Premier League-klubben Brighton var relativt god i dag. Men praten og latteren virket ikke like løs og ledig som etter 4-1-seieren over Nord-Irland.

Det er ingen tvil om at flere av spillerne har vært gjennom mentale rystelser.

- Kan du sette ord på hvor vondt det har vært?

- Det er vanskelig. Jeg tror nesten ikke at det går an, forteller Reiten.

- Det er helt forferdelig. Du ofrer alt for å være her. Du tror du har noe her å gjøre og så får du den smekken i trynet. Det finnes ikke noe verre. Det er helt forferdelig.

HARDT RAMMET: - Det finnes ikke noe verre, sier Guro Reiten om det som skjedde mot England. Foto: Terje Pedersen / NTB
HARDT RAMMET: - Det finnes ikke noe verre, sier Guro Reiten om det som skjedde mot England. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Norge åpnet bra de første ti minuttene på Falmer Stadium foran nesten 30 000 tilskuere. Så raknet det fullstendig. England scoret seks mål i løpet av en halvtime i første omgang. Etter pause kom det ytterligere to scoringer. Trener Martin Sjögren er blitt kritisert for ikke å ta grep på sidelinja.

Da spillerne kom i intervjusonen etterpå, sto flere av dem imponerende rakrygget og snakket om tordenskrallet som nettopp hadde rammet dem.

- Det er jeg stolt av. Vi står sammen som lag, og som gruppe har vi vært gjennom dette et par ganger tidligere. Det er kanskje opplevelser som dette du lærer mest av, sier Reiten.

BLYTUNGT: Landslagstrener Martin Sjögren og Caroline Graham Hansen forteller om det skandaløse tapet for England i EM. Video: NTB Vis mer

Spillerne har et stort apparat rundt seg. Flere forteller om en prosess med «mental renselse». Nå er forutsetningene greie: Det er vinn eller forsvinn mot Østerrike.

- Folk er forskjellige, og vi har brukt ulike virkemidler, forteller veteranen Reiten.

- At gruppa skulle avgjøres med kampen mot Østerrike kunne du spådd på forhånd. Sånn sett har forutsetningene ikke forandret seg. Vi må prøve å angripe.

SIKTER MOT ØSTERRIKE: Guro Reiten rusler over treningsfeltet i Brighton. Foto: Terje Pedersen / NTB
SIKTER MOT ØSTERRIKE: Guro Reiten rusler over treningsfeltet i Brighton. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Mens Norge ble overkjørt av England, tapte Østerrike bare 1-0. Norge vant 4-1 over Nord-Irland. Østerrike vant tilsvarende kamp 2-0.

- Det er et bra fotballag. De kom til semifinalen i forrige EM. De har gode ferdigheter. De er gode med ballen. Men jeg har troen på at vi er bedre, sier Reiten.

SMILET ER TILBAKE: - Det var godt å kjenne på ball igjen, sier Maria Thorisdottir. Foto: Terje Pedersen / NTB
SMILET ER TILBAKE: - Det var godt å kjenne på ball igjen, sier Maria Thorisdottir. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Midtstopper Maria Thorisdottir forteller at smilet et tilbake i gruppa.

- Det var godt å kjenne på ball igjen, sier hun om dagens trening.

- Det var tøft og brutalt mot England. Men det er historie nå. Nå har vi en viktig kamp fredag å se fram til.

Avspark: Klokka 21.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer