- Hardt rammet

Det sier Joshua King om coronaviruset. Men lørdag var han tilbake for fullt og scoret to mål for Bournemouth.

SCORET TO: Joshua King.

Publisert
Sist oppdatert
  • Oldham - Bournemouth 1-4

Joshua King og Bournemouth er videre til fjerde runde i FA-cupen etter 4-1 over Oldham lørdag. Klubben ligger på tredjeplass i Championship og fikk en ny opptur i ettermiddag.

King bidro særdeles til seieren med to mål og én assist på Boundary Park. Angriperens suksess kom etter måneder med motgang, der han også ble rammet av coronaviruset.

- Jeg har ikke spilt på lenge og følte meg veldig, veldig rusten i første omgang, forteller King til Dagbladet.

- Jeg har slitt med coronaviruset, skade i ryggen og har bare hatt noen innhopp. Jeg ble rammet hardt av coronaviruset siden jeg har astma - og ble veldig syk. Så ting har tatt tid. Men det var selvfølgelig veldig gøy å spille 90 minutter og bidra med scoringer, sier King på telefon til Dagbladet mens han jogger ned i bassenget.

FORNØYD: Joshua King var fornøyd etter dagens forestilling på Boundary Park. Foto: NTB
FORNØYD: Joshua King var fornøyd etter dagens forestilling på Boundary Park. Foto: NTB Vis mer

King ble rammet av coronaviruset i forbindelse med landslagssamling med Norge i november. Han merket symptomene da han kom tilbake til England.

I FA-cupen kjente han smaken av nettsus for første gang på et halvt år.

- Men det handler ikke om noen måltørke, bare at jeg nesten ikke har spilt. Jeg har hatt noen få innhopp. Det var deilig å kjenne at kroppen fungerer igjen. Gi meg to eller tre kamper, så er jeg tilbake i ordentlig form, erklærer han.

I 2020 var Joshua King ønsket av blant annet Manchester United og West Ham - uten at det materialiserte seg i overganger. Nå er januarvinduet åpent, og i sommer går kontrakten ut.

- Status er at jeg er Bournemouth-spiller og vil hjelpe klubben tilbake til Premier League.

Om en eventuell overgang til en annen klubb sier han:

- For å være helt ærlig så tenker jeg ikke så mye på det. Om det kommer et bud og noe konkret skjer, så får vi ta det da. Men nå fokuserer jeg på å spille bra og holde meg frisk. Så får tida vise hva som skjer.

Han fortsetter:

- Jeg forholder meg rolig, stresser ikke og respekterer den kontrakten jeg har. Jeg skal gi mitt beste for Bournemouth så lenge jeg er her. Jeg tror også at det som skjer, skjer av en grunn. Så når det ikke ble noen overgang i fjor, tror jeg det er en mening bak.

JUBEL: Joshua King feirer scoring med lagkameratene. Foto: NTB
JUBEL: Joshua King feirer scoring med lagkameratene. Foto: NTB Vis mer

Dagbladet erfarer at West Ham, som fikk to bud avslått i sommer, er blant klubbene som fortsatt vurderer nordmannen.

- Jeg er blitt 28 år og må ta vare på kroppen så godt jeg kan. Jeg har minst fem gode år igjen, sier King.

Han legger ikke skjul på at 2020 ble et spesielt år:

- Bortsett fra at jeg fikk en datter og fikk mye familietid, har året vært et veldig spesielt år. Og 2020 vil på ingen måte huskes som et av mine mest positive år. For å si det forsiktig. Men jeg er veldig takknemlig for dattera mi som kom til verden, sier King.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer