Hardt ut mot Putin-kommentar

Den russiske langrennsstjernen Veronika Stepanova har igjen kommet med harde, syrlige utfall på sosiale medier.

NY MELDING: Veronika Stepanova har ikke bare utmerket seg i skisporet i år. Den russiske utøveren har nå kommet med et nytt spark mot IOCs Thomas Bach for at hun og russiske utøvere er utestengt fra internasjonal idrett. Foto: NTB
NY MELDING: Veronika Stepanova har ikke bare utmerket seg i skisporet i år. Den russiske utøveren har nå kommet med et nytt spark mot IOCs Thomas Bach for at hun og russiske utøvere er utestengt fra internasjonal idrett. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det russiske langrenns-esset Veronika Stepanova (21) går igjen hardt ut mot Thomas Bach, president for Den internasjonale olympiske komité (IOC).

Instagram-posten illustrerer hun med bilde der hun kikker ned på mobilen sin mens hun leser et tysk intervju med OL-presidenten med tittelen:

«Thomas Bach: - Å tie om Putin er også et budskap.»Som kommentar til Bachs uttalelser i intervjuet med Bild, sier Stepanova:

- Jeg lover deg, herr Bach, at jeg skal trene med tredoblet energi slik at det er deg, og ingen andre, som vil gi meg en medalje på fremtidige leker! Jeg vet ikke med deg, men det vil gi meg en spesiell glede å se ansiktet ditt samtidig, skriver Stepanova, og avslutter med en emoji av en stor biceps, etterfulgt av forkortelsen «RU» for Russland.

Holder fast

I intervjuet sier Bach at IOC med hell har bedt alle internasjonale forbund om at det ikke skal være internasjonale sportsbegivenheter på russisk og hviterussisk jord.

«Vi har gitt denne anbefalingen og den står fast. Tida er ikke inne for å snu denne anbefalingen og holdningen. Vi anbefaler også om å ikke invitere russiske eller hviterussiske idrettsutøvere: ingen hymner, ingen flagg, ingen farger. Og vi tok en beslutning, for første gang i IOCs historie: Vi opphevet en medalje som Russlands president Putin mottok i 2001», uttaler Bach.

KLART SVAR: Det russiske supertalentet Veronika Stepanova ga følgerne sine et tydelig svar. Video: stepanova_nika01 / instagram Vis mer

- Ord til handling

Stepanova var selv en av de russiske utøverne som møtte Putin til en sterkt kritisert seremoni i vår, der Putin ville hedre de russiske medaljevinnerne i OL.

I den ferske Instagram-posten siterer Stepanova også et annet utdrag fra intervjuet med IOC-topp Bach.

«Færre enn 50 land i verden har innført sanksjoner mot Russland. Det vil si at vi har rundt 150 nasjonale olympiske komiteer innen IOC, hvis regjeringer ikke har innført noen sanksjoner mot Russland. Og de spør oss: hvorfor reagerer du her? Bare fordi de er i Europa? Hva har du gjort med Jemen, hva med Afghanistan? Og Etiopia, Mali? Vi må se dette verdensbildet også.»

Stepanova kommenterer dette utsagnet med å si at Bach er inne på noe, og at hun ser fram til at ord blir til handling.Stepanova tok langrennsverden med storm i fjor. Hun gikk blant annet ankeretappen for Russland da de vant stafett-gull i OL.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer