Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hardt ut mot Real Madrid: - Er det ingen som er flaue?

Ingen spillere har erstattet Cristiano Ronaldo etter overgangen til Juventus. Det skaper reaksjoner.

HVEM TAR OPP ARVEN? Real Madrid-duoen Karim Benzema og Gareth Bale må finne nettmaskene nå som Cristiano Ronaldo er i Juventus. Foto: AP Photo /Francisco Seco / NTB Scanpix
HVEM TAR OPP ARVEN? Real Madrid-duoen Karim Benzema og Gareth Bale må finne nettmaskene nå som Cristiano Ronaldo er i Juventus. Foto: AP Photo /Francisco Seco / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UEFA Super Cup: Real Madrid - Atlético Madrid 21.00 (Viasat 4)

10. juli kom meldingen som sjokkerte fotballverden: Superstjerne Cristiano Ronaldo forlater Real Madrid til fordel for Juventus.

Etter gigantovergangen ble det heftig spekulert i hvem som ville erstatte portugiseren i den spanske hovedstaden, men litt mer enn en måned seinere har det ikke kommet en erstatter inn portene på Santiago Bernabéu.

I kveld møtes de to Madrid-rivalene i UEFA Super Cup, en kamp mellom vinnerne av henholdsvis Champions League og Europa League. Kampen spilles på Lillekúla Stadion i Estland, med plass til 15 000 tilskuere.

Med sesongstarten på trappene er det store spørsmålet om Real Madrid klarer å fylle tomrommet etter Ronaldo, med angrepsspillerne som allerede er i klubben?

Fordel Atlético?

Noen vil nok hevde at Atlético Madrid for en gangs skyld mønstrer et like giftig angrep som Real Madrid på papiret, nå som Ronaldo glimrer med sitt fravær. Spissduoen Diego Costa og Antoine Griezmann er begge naturlige målscorere. I tillegg har klubben hentet den offensive duoen Thomas Lemar og Gelson Martins.

Den nye Real Madrid-manageren Julen Lopetegui må finne ut hvordan han vil stille opp med sitt stjernegalleri. Treneren kan bruke trioen Marco Asensio, Karim Benzema og Gareth Bale på topp. De scoret totalt 27 ligamål fordelt mellom seg forrige sesong.

Ronaldo scoret på sin side 26 ligamål alene. Portugiseren fant nettmaskene totalt 451 ganger på 438 kamper for Real Madrid. Han etterlater seg med andre ord gedigne sko å fylle.

Gareth Bale ser ut til å bli en viktig brikke i det offensive spillet. Han står bokført med tre scoringer og én assist på fire kamper i oppkjøringen, med begrenset spilletid i hver kamp.

- Bale er en spiller vi elsker, han har vært her lenge og har trent hardt, sier Real Madrid-manager Julen Lopetegui på en pressekonferanse før kveldens kamp.

- Vi trenger fantastiske spillere som ham, og jeg er mer enn fornøyd med jobben og holdningene hans, sier han videre.

FANTASY: Vi går gjennom spillerne som leverte i første runde. Er det noen du bør ha? Noen du bør styre unna? Vi ser også nøyere på tre spillere som mange har hentet inn på sitt lag. Er det en fallgruve? Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer Vis mer

Flere muligheter

Lopetegui kan også bruke Isco i en mer framskutt rolle i en trio på topp, eller han kan bruke to av de tre nevnte angriperne fremst og fire spillere på midtbanen. Uansett hva manageren velger å gjøre, mangler han en typisk målscorer.

Karim Benzema står bare bokført med fem og elleve La Liga-scoringer de to siste sesongene, mens Gareth Bale står med 16 og sju mål og Asensio med seks og tre mål i samme periode.

Real Madrid har også mistet Mateo Kovacic til Chelsea. Noen i troppen må tre fram fra Ronaldos skygge, om ikke Real Madrid henter en ny angrepsspiller før det spanske overgangsvinduet stenger 31. august.

«NÅDELØS»: Cristiano Ronaldos 2016 ble hans beste år med både Champions League-seier og EM-gull. I dokumentaren får du et unikt innblikk i hvordan Ronaldo ble best i verden. Video: FourFourTwo Vis mer

- Urovekkende

En som er kritisk til at Real Madrid ikke har hentet en erstatter for Ronaldo, er Marca-journalist Jesus Sánchez, som har skrevet en kommentar om temaet.

Han mener styret i klubben har blitt desillusjonerte, noe som ikke skulle vært mulig med tanke på den store suksessen klubben har hatt, blant annet med tre strake Champions League-trofeer.

Sánchez peker på at Real Madrid iallfall trenger en midtstopper og en målscorer. Han spør seg om suksessen i Champions League har gjort at klubben hviler på laurbærene.

«Passitiviteten er urovekkende og viser en sykelig optimisme», skriver Sánchez, før han fortsetter:

«For øyeblikket har sommerens beste signering vært Alex Hunter og tredjedrakta hans, men ikke noe mer. Er det ingen som er flaue?»

Alex Hunter er en fiktiv karakter i spillet FIFA 19, som i spillet signerer for Real Madrid og blir klubbens stjernespiller når Cristiano Ronaldo forlater klubben. Da Real Madrid viste fram sin nye tredjedrakt, ble den også promotert av Alex Hunter i FIFA som en del av avdukingen:

Fire spillere inn

Real Madrid har blitt linket til superstjerner som Neymar og Eden Hazard, samtidig som stjerneskuddet Kylian Mbappé ofte dukker opp i samme setning som Real Madrid.

De liljehvite har for øvrig hentet Thibaut Courtois, Andriy Lunin, Vinicius Junior og Álvaro Odriozola i sommer, men ingen av dem vil starte mot Atlético Madrid, skriver Marca.

«Er de lei av suksess etter så mange Europa Cup-trofeer? Er de allergiske mot inflasjonen i markedet? Sparer de penger for 2019? Er det er triks? Er det alle disse tingene på én gang?» spør Sánchez, som også mener at det ikke var nødvendig å hente Courtois, siden Real Madrid allerede hadde en god keeper i Keylor Navas.

Vinicius Junior (18) er en spennende offensiv spiller som kommer fra brasilianske Flamengo. Men at han skal sette sitt preg på Real Madrid allerede denne sesongen er litt mye å be om av en 18-åring.

En treg sesongstart gjorde at Real Madrid aldri truet Barcelona i kampen om La Liga-tittelen.

Det er heller ikke første gang Real Madrid ser ut til å gå tapende ut av et overgangsvindu. Forrige sommer kvittet klubben seg med trioen Pepe, Álvaro Morata og James Rodríguez. Inn kom spillere som Theo Hernández og Dani Ceballos.

Det er ikke noen tvil om at Real Madrid fortsatt har stjerner i alle ledd, også offensivt. Men det er ingen enkel oppgave å erstatte en målscorer som Ronaldo.

Det får vi kanskje en påminnelse om i Estland i kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!