Team Sky i hardt vær:

Hardtslående anklager mot Brailsford og Team Sky i ny dopingrapport

- Vi tror legemidler ble brukt av Team Sky, innenfor WADA-reglene, for å øke rytternes prestasjoner.

I HARDT VÆR: Bradley Wiggins og Dave Brailsford har blitt utsatt for nye anklager i en knusende dom fra en komité fra Det britiske parlamentet. Komiteen mener at Team Sky misbrukte medisinske fritak for å preppe rytterne sine foran Tour de France i 2012.
I HARDT VÆR: Bradley Wiggins og Dave Brailsford har blitt utsatt for nye anklager i en knusende dom fra en komité fra Det britiske parlamentet. Komiteen mener at Team Sky misbrukte medisinske fritak for å preppe rytterne sine foran Tour de France i 2012. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Mens det britiske antidopingbyrået (UKAD) ikke fant det bevist at straffbare forhold har foregått i Team Sky etter deres uavhengige gransking av det britiske sykkellaget, får Sky hard medfart i en ny rapport.

Den er skrevet på vegne av komiteen for digitalt, kultur, medier og idrett (DCMS) i Det britiske parlamentet.

Rapporten døpt «Combating Doping in Sport» (nedkjempelse av doping i idretten) konkluderer faller også ned på at de ikke kan stadfeste innholdet i den medisinske forsendelsen Bradley Wiggins mottok under 2011-utgaven av Critérium du Dauphiné.

Samtidig legges det til at det ikke finnes ’troverdige beviser’ som støtter opp Team Skys påstand om at pakken inneholdt fluimucil (et slimoppløsende middel som er lovlig i sin bruk mot for eksempel sår hals).

Ulovlig bruk?

I september 2016 åpnet UKAD en etterforsking av laget etter påstander om at forsendelsen inneholdt triamcinolone (et kraftig kortikosteroid). Stoffet er forbudt å innta via injeksjon i konkurranse, men Wiggins har blitt beskyldt for å bruke dette utover de tre tilfellene han mottok medisinsk fritak for å buke det (foran Tour de France 2011, 2012 og Giro d’Italia 2013).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer