Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide: - Brede har bestått prøven

Kåret til banens beste i Fulham-debuten.

Bolton - Fulham 0-0

(Dagbladet.no): Roy Hodgson nølte ikke med å sette Brede Hangeland i midtforsvaret i kveldens viktige bunnmøte med Bolton.

Fulham-manageren har tapt sine tre første kamper siden han overtok ansvaret, men med Hangelands hjelp tok Fulham sitt første poeng siden 29. desember.«Velkommen til Premier League, nå skal du møte Kevin Davies», advarte de engelske kommentatorene i åpningsminuttene.

Men nordmannen hadde god kontroll på kraftpluggen i Bolton-angrepet, og hadde sin del av æren for at Bolton skapte lite i det som var en lite minneverdig kamp på Reebok.

Sky Sports\' spillerbørs kåres Hangeland til banens beste, og får 9 av 10. Ingen av de 21 øvrige aktørene får like god karakter. Nærmest er Antti Niemi, Gretar Steinsson og Lubomir Michalik med 8 av 10.

Landslagssjef Åge Hareide fulgte oppgjøret foran TV-skjermen, og mener Hangeland har grunn til å være stolt.

- Brede har bestått prøven, til stor glede for hele Norge, skriver han i en sms til Dagbladet.no.

Nolan kom seg foran Brede

OVER GODKJENT: Brede Hangeland bidro til at Fulham holdt nullen for tredje gang i Premier League denne sesongen, og fikk med seg ett poeng hjem til London. Foto: KEITH HAMMETT/DAGBLADET
OVER GODKJENT: Brede Hangeland bidro til at Fulham holdt nullen for tredje gang i Premier League denne sesongen, og fikk med seg ett poeng hjem til London. Foto: KEITH HAMMETT/DAGBLADET Vis mer

Første omgang var et langt gjesp. En annen av Fulhams nykommere, danske Leon Andreasen, kom nærmest for gjestene med et langskudd som strøk like over.

Bolton satte Hangeland på få prøver, nærmest var Grétar Steinsson på en volley fra 11-12 meter, etter at Hangeland for en gangs skyld ble slått i luftrommet.

Kampen våknet litt til liv etter pause - og Fulham var heldige som unngikk baklengs etter 55 minutter. Steinsson slo inn fra høyrekanten, og Kevin Nolan kom seg foran Hangeland på første stolpe. Han hælflikket ballen videre, og Matthew Taylor var ei lang tå unna å skli inn 1-0.

Fulham ble satt under et visst trykk utover omgangen - og keeper Antti Niemi ødela nesten kvelden for London-laget drøye 10 minutter før slutt.

Han feilberegnet totalt i feltet, og ballen havnet hos Lubomir Michalik, som hadde åpent mål. Lobben traff feil side av stolpen - eller riktig side, om du spør Hangeland.

Bolton pepet av banen

Framover har Fulham et skrikende behov for friskt blod - forhåpenligvis kan Erik Nevland innfri Roy Hodgons forventninger der.

Tre minutter på overtid blåste dommeren omsider av kampen Bolton-manager Gary Megson på forhånd omtalte som «den største kampen så langt denne sesongen».

image: Hareide: - Brede har bestått prøven

Det var imidlertid Roy Hodgson som hadde størst grunn til å være fornøyd med 0-0, selv om laget hans fortsatt har fire poeng opp til streken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media