Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide: - Det vil være en katastrofe

Danmarks landslagssjef Åge Hareide tok mandag ut troppen til de kommende landskampene mot Slovakia og Wales, men har ingen garanti for at spillerne møter opp.

FRYKTER STREIK: Åge Hareide på trening med det danske landslaget i fotball. 

Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FRYKTER STREIK: Åge Hareide på trening med det danske landslaget i fotball. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christian Eriksen og de øvrige danske stjernene skal etter planen møte til samling i Bratislava 3. september. Danmarks Fotballforbund (DBU) og spillernes representanter i Spillerforeningen har samtidig til gode å komme til enighet om en ny landslagsavtale.

Avtalen må være på plass 1. september, slik at spillerne rekker å reise til den planlagt samlingen. I motsatt fall kan herrelandslaget bli kastet ut i en konfliktsituasjon lik den kvinnelandslaget opplevde i fjor.

Måtte avlyses

Da måtte en kvalifiseringskamp avlyses som følge at Danmark ikke kunne stille lag.

Landslagssjef Åge Hareide sier en lignende situasjon på herresiden vil ramme dansk fotball hardt.

– Det er en katastrofe for dansk fotball dersom det ikke kommer på plass en avtale. Det er ikke bare A-landslaget som rammes, men derimot alle lag, for Danmark kan bli utelukket fra alt. Derfor må dette løses, sier han.

Nordmannen liker ikke situasjonen.

– Det er frustrerende. Danmark er det eneste stedet i verden der dette kan skje, sier Hareide.

Holder seg unna

Selv vil ikke landslagssjefen blande seg inn i forhandlingene. De har pågått siden i januar. Hareide føler seg mellom barken å veden.

– Jeg blir stående midt imellom, for DBU er arbeidsgiveren min, og jeg skjønner den siden av saken, og samtidig forstår jeg spillernes situasjon og holdninger, for de vil gjerne spille for landslaget, sier han.

Hareide mottar informasjon fra begge hold om hvordan forhandlingene oppleves og forløper.

Partene kan i prinsippet bli enige om å forlenge den gamle landslagsavtalen dersom man ikke kommer til enighet før den kommende samlingen tar til.

Danmark møter Slovakia og Wales i begynnelsen av september.

(NTB)

Hele Norges coronakart