PERRY-FORSVAR:  Åge Hareide (60) regjerer toppen av svensk fotball, men han er mektig irritert på Rosenborg-fansen. Behandlingen av Per Joar Hansen får strykkarakter. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
PERRY-FORSVAR: Åge Hareide (60) regjerer toppen av svensk fotball, men han er mektig irritert på Rosenborg-fansen. Behandlingen av Per Joar Hansen får strykkarakter. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Hareide: - Graverende behandling av Perry

Mektig irrirert på RBK-fansen.

Åge Hareide (60) regjerer toppen av svensk fotball, men han er mektig irritert på Rosenborg-fansen. Behandlingen av Per Joar Hansen får strykkarakter.

RBK-sjefen har opplevd tøffe ord fra deler av tilhengerne i det siste etter hjemmetap mot Stabæk og uavgjort i Sarpsborg.

Det får Hareide til å tenne på flere av pluggene. - Det er blodig urettferdig overfor ham. Jeg synes virkelig synd på Perry som går gjennom dette. Tilhengerne må ta seg selv skikkelig i nakken. Dette er noe av verste jeg har observert. Det er graverende, sier Hareide til NTB.

Han mener Hansens prestasjoner ikke kan angripes i særlig grad.

- I fjor ledet han laget til det nest beste man kan klare i norsk fotball, andreplass i serien bak meget gode Strømsgodset og plass i cupfinalen. Se på hva som skjedde i Molde i fjor. De startet sesongen meget svakt, men publikum og fansen stilte seg bak laget. Det må også gjøres for Rosenborg. Perry må få tid til å jobbe.

Borte Han følger solid med på norsk fotball fra sin base i Sverige. Hareide har også en fortid som RBK-trener i 2003 før han ble norsk landslagssjef.

Rosenborg er trolig avhengt i gullkampen allerede etter ti serierunder. Det skiller ni poeng opp til topplaget Molde.

RBK-ledelsen har signalisert at det er et ikke-tema å gjøre noe med Hansen. Det er Hareide glad for.

- Det har vært en ukultur i RBK når det gjelder trenere. Se hvor mange de har kvittet seg med både før og etter den lange perioden med Nils Arne Eggen, sier Hareide.

Han er også irritert over angrepene på sportssjef Erik Hoftun.

- Med tanke på hva han har gjort for RBK både som spiller og leder, reagerer jeg.

Hareides Malmö leder Allsvenskan med to poeng og har en hengekamp borte mot Mjällby fredag.

Dagen etter møter Rosenborg Strømsgodset borte.

(NTB)