Hareide: - Jeg ringer Omdal i dag

Åge Hareide fulgte Dagbladets råd, ba om et møte med Rune Bratseth onsdag kveld og fortalte at det er Norge han vil trene. I dag vil han fortelle NFF at han er klar for landslaget.

 • RBK-jubelen døde
 • Trond Sollied: Åge har et problem

  BEOGRAD (Dagbladet): - Jeg har gått med tanker om et slikt møte helt siden alt dette begynte, sier Åge Hareide til Dagbladet.

  - Grunnen til at jeg ikke gjorde det før onsdag kveld var at jeg ikke ville at spillerne og Rosenborg som klubb skulle miste fokus på den viktige oppgaven her i Beograd. Men onsdag kveld følte jeg at det var nødvendig å ta en prat med Rune (Bratseth), og du kan godt si at det var dere (Dagbladet) som utløste det.

  - Helt siden jeg fikk tilbudet fra NFF har jeg ønsket å trene Norge, sier Hareide.

  Kraftige Bratseth-ord


  RBK-direktør Rune Bratseth sa før kampen i går at Åge Hareide, gjennom sin vingling i spørsmålet rundt landslagstrenerjobben, har gjort seg uspiselig for Rosenborg. Det er sterk kost. Og han sto på uttalelsen etter kampen. Og forklarte den på følgende måte:

  - Når supporterne våre begynner å reagere negativt, og gjennom e-poster forteller oss at de ikke lenger har tillit til treneren, da har vi et problem. Det er det jeg mener med at Åge har gjort seg uspiselig for klubben. Men dermed ikke sagt at det er noen isfront - vi prater sammen helt normalt.

  Men:

  - Han er veldig klar over at vi misliker måten dette har skjedd på.

  - Er du overrasket?

  - Det var ingen sinnssyk overraskelse slik saken har utviklet seg. Men det som skjedde onsdag kveld var en vending jeg ikke trodde ville komme. For Åge har hatt tre muligheter til å si at han ønsker å trene landslaget, og i de møtene har ikke Rosenborg stått med revolver.

  - Grunnen til det er vel at han har tenkt med hjertet framfor forstanden.

  - Er du sint?

  - Nei, ikke det. Men jeg er frustrert, sier Rune Bratseth.

  Dårlig samvittighet


  Med seriemesterskap, cuptriumf og Rosenborg godt gjennom til 3. runde i UEFA-cupen burde Åge Hareide vært en lykkelig mann i går kveld. Han var bare tom og veldig sliten. Og på sett og vis litt nervøs for sitt ettermæle på Lerkendal.

  Fordi han vet at han har vært både usedvanlig klønete og vinglete i denne saken.

  - Det har vært en veldig vanskelig tid for meg, sier han til Dagbladet.

  - Og de som kjenner meg har jo luktet lunta hele veien. Men kampen mot Røde Stjerne her i Beograd var det som stoppet meg - jeg ville ikke ødelegge mer enn jeg allerede hadde gjort.

  - Nå som vi er videre i UEFA-cupen er det heldigvis litt lettere.

  - Bare litt?

  - Ja, jeg har kanskje ikke så god samvittighet som jeg burde hatt. Likevel føler jeg at tusen kilo forsvant fra skuldrene mine etter at jeg snakket med Rune (Bratseth) onsdag kveld. Og jeg har ingen grunn til å skamme meg over den jobben jeg har gjort i Rosenborg - vi har jo ikke bare gjenskapt det som var godt fra før.

  - Med Rosenborg i UEFA-cupens tredje runde har vi gjort det bedre, sier Åge Hareide.

  Trenger et nytt liv


  - Hva nå?

  - Jeg skal ringe Per Omdal når jeg kommer til Trondheim i dag. Jeg håper inderlig at han fortsatt vil ha meg. For jeg er innstilt på dette nå - helt siden jeg fikk tilbudet har jeg vært redd for at jeg kom til å angre hvis jeg sa nei.

  - Jeg håper at det ikke er for seint, sier sunnmøringen.

  Hvis ikke fotballpresidenten har ombestemt seg, blir Hareide da ny norsk sjef etter Nils Johan Semb.

  For etter 17 år som klubbtrener ønsker ikke Åge Hareide bare jobben som landslagstrener. Han ønsker livet også.

  - Jeg trenger et annet liv, sier han til Dagbladet. - Selv om Rosenborg er en fantastisk klubb å jobbe i har jeg innimellom følt meg litt ensom i Trondheim. Og jeg trenger ikke lenger 60 kamper i året som vi har hatt denne sesongen - alle sammen er jo ikke like interessante.

  - Du kan godt si at jeg ønsker en ny utfordring.

  - Men du setter Rosenborg i en knipe?

  - Ja, jeg vet det. Og det er jeg lei meg for. Men jeg kunne ikke gjøre annet enn det jeg gjorde. Jeg var bare nødt til å ta denne avgjørelsen, sier Åge Hareide.Fotballpresident Per Ravn Omdal svarte ikke på Dagbladets henvendelser i går.

INGEN ISFRONT: En utilpass Åge Hareide (t.h) tok en prat med en frustrert sportsdirektør Rune Bratseth etter 2. rundekampen i Beograd i går.