Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide: - Jeg uttaler meg aldri om enkeltspillere

Landslagssjefen ville ikke prate om Opdals tabbemål.

ULLEVAAL (Dagbladet.no) Det var en tydelig skuffet Åge Hareide som møtte pressen etter kampen.

Før kampen signaliserte landslagssjefen et offensivt tankegods, og Norge fikk det tidlige målet han ønsket. Men utover en Riise-corner som ble klarert på streken, så Norge aldri spesielt farlige ut framover etter målet.

- Vi fikk aldri lagt stort press på Tyrkia, innleggskvaliten var ikke god og vi klarte ikke å få overganger, medga Hareide etter kampen.

Avhengig av hjelp

Istedet tok Tyrkia initiativet, og utliknet etter en gavepakke fra keeper Håkon Opdal. Og da Nihat fikk skutt upresset fra 18 meter etter timen var det kroken på døra. Nå er Norge avhengig av bosnisk hjelp på onsdag.

- Jeg synes vi hadde bra kontroll fram til 1-1. I andre omgang ble vi jagende mye imellom, og de klarte å få kampen inn i det sporet vi hadde ønsket å ha, sa en skuffet landslagssjef.

- Vi fikk ikke opp energien vi har hatt tidligere på hjemmebane. Vi ble stressa, selv om vi var kompakte i begge ender fram til utlikningen, sier han. 

Taus om tabben

GLIPPER: Håkon Opdal glipper Emres langskudd under seg, og EM-håpet glipper utover kvelden. Men Åge Hareide fordeler ingen skyld. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
GLIPPER: Håkon Opdal glipper Emres langskudd under seg, og EM-håpet glipper utover kvelden. Men Åge Hareide fordeler ingen skyld. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Utlikningsmålet ville ikke Hareide si annet om enn at han selv ikke så utgangen på skuddet.

- Jeg uttaler meg ikke om enkeltspillere, sa Hareide, men trakk selv fram godordene om Aleksander Tettey og Brede Hangelands innsats senere.

- Tabber hører fotballen til. Noen ganger har de avgjørende redninger, andre ganger slipper de inn.

På spørsmål om hvorfor de offensive byttene kom så seint, sa Hareide at det er en vanskelig avveining å bestemme når man skal kaste hemninger på båten.

- Tar vi av en spiller med defensive kvaliteter, kan de kontre og score, sa Hareide, som innrømmet at tapet begynte å synke inn allerede kvarteret før slutt. 

Gitt at ett norsk mål igjen ville ha vippet overtaket i gruppa over på norske bein, virket avgjørelsen en smule defensiv.

For nå må Norge uansett vinne samtidig som Tyrkia taper for norsk avansement, siden Tyrkia leder på innbyrdes oppgjør. Eventuell målforskjell er bare av akademisk interesse, og et baklengsmål til ville ikke ha forandret på det.

Da trekningen kom advarte Hareide om at man ikke kunne tape mot de antatt sterkeste lagene, nemlig Hellas og Tyrkia.

Nå har Norge tapt mot begge sine hardeste konkurrenter i gruppa, og står med to av 12 poeng mot lagene foran. Hareide understreket at det ikke var godt nok, særlig siden norske keepere forærte Tyrkia tre av fire baklengsmål. Tapet i dag gjorde det ekstra surt.

- Vi er mer skuffa i dag enn vi var i Frankfurt. Men det er ikke over før the fat lady sings.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling