Hareide: - Litt dumt at vi brukte Iversen og Gamst

Landslagssjefen tar sjølkritikk for bruk av små-skadde spillere.

(Dagbladet.no): Rosenborg-trener Knut Tørum fastslo tidligere i dag at Steffen Iversen ikke skulle ha spilt sist ukes privatlandskamp i Kroatia.

I går måtte spissen stå over klubbens trening som følge av at en leggskade forverret seg under landskampen i Rijeka.

Trønderen hadde vondt allerede før han forlot Norge, og RBK håpet han ville bli brukt forsiktig.


- Sånn i ettertid ser jeg at det var litt dumt at vi brukte Iversen i kampen, hvis det er sånn at situasjonen har forverret seg, sier landslagssjef Åge Hareide til Dagbladet.no.

Iversen sa seg spilleklar

RBK-toppscoreren sto over den første landslagstreningen og trente forsiktig på dag to.

Men så slapp han ut på Kantrida stadion de 26 siste minuttene av onsdagens kamp.


- I det øyeblikket var han frisk nok til å spille, ifølge vårt medisinske støtteapparat. Men hvis situasjonen har forverret seg, beklager vi det. Vi har ingen interesse av å ødelegge - verken for gutten, klubben eller oss sjøl, vektlegger en ydmyk landslagssjef.

SA SEG SPILLEKLAR: Landslagssjef Åge Hareide (t.h.) tok en prat med Steffen Iversen før sistnevnte slapp ut på banen. Da mente RBK-spissen at han var spilleklar. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
SA SEG SPILLEKLAR: Landslagssjef Åge Hareide (t.h.) tok en prat med Steffen Iversen før sistnevnte slapp ut på banen. Da mente RBK-spissen at han var spilleklar. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

Dagbladets bilder viser at Hareide tok en grundig prat med 30-åringen før han slapp ut på banen.

- Vi snakket om skaden. Jeg ville forsikre meg om at han var 100 prosent klar, noe han sa at han var, bekrefter Hareide.

Hareide ønsker god bedring

Også en småskadd Morten Gamst Pedersen fikk forverret skadesituasjonen sin under landslagssamlingen, og han er nå ute av spill til neste uke.

- I etterpåklokskapens lys, etter å ha sett utviklingen, ser jeg at han kanskje ikke skulle ha spilt, sier Hareide om Pedersen, som ble taklet tøft to ganger, før han til slutt måtte hinke av banen.

Landslagssjefen synes dette er synd, og han ønsker god bedring til de to spillerne som reiste skadd hjem fra samlingen.


- Jeg håper dette ikke setter dem for mye tilbake, for det er også viktig for landslaget at de er skadefri og i god form.

Hareide: - Litt dumt at vi brukte Iversen og Gamst
HINKET AV: Morten Gamst Pedersen slet litt før han spilte Norges landskamp mot Kroatia forrige uke. Under kampen pådro han seg en skade som setter ham ut av spill til neste uke.