Hareide: - Martin har godt av å utvikle seg der han er nå, på andrelaget til Madrid

- Kan ikke forvente at han skal konkurrere mot de beste i verden.

DEBUTEN: Martin Ødegaard fikk sin Real Madrid-debut da han kom inn for selveste Cristiano Ronaldo i mai. Siden har det blitt mest spill for reservelaget Real Madrid Castilla, men Åge Hareide, som møter Real Madrid i Champions League med sitt Malmö til uka, mener at Ødeggard ikke kunne vært et bedre sted for å utvikle seg som fotballspiller. Foto: EPA / NTB Scanpix
DEBUTEN: Martin Ødegaard fikk sin Real Madrid-debut da han kom inn for selveste Cristiano Ronaldo i mai. Siden har det blitt mest spill for reservelaget Real Madrid Castilla, men Åge Hareide, som møter Real Madrid i Champions League med sitt Malmö til uka, mener at Ødeggard ikke kunne vært et bedre sted for å utvikle seg som fotballspiller. Foto: EPA / NTB ScanpixVis mer

Åge Hareide mener Martin Ødegaard har det perfekt der han er nå, og mener at alt fokuset og koket rundt den norske 16-åringen for et «hysteri».

Hareides Malmö møter Real Madrid i Champions League i Sverige onsdag. Da uten Ødegaard i troppen.

Malmö-treneren mener at spill på B-laget til Real Madrid, og en del trening med A-troppen er riktig hylle for Martin Ødegaard for tiden.

- De har en plan for han - Gutten er 16 år og utvilsomt et veldig, veldig bra fotballtalent på alle måter. Men når du vet at Real kan kjøpe de beste i verden og så skal du forvente at han skal konkurrere med dem eller ta en plass i troppen ..., sier Hareide.

- Ødegaard er ikke den første unggutten Real Madrid har alet opp. De har helt sikkert en plan med ham. Jeg tror han har godt av å utvikle seg der han er nå, på andrelaget til Madrid.

- Han er en god fotballspiller i dag, men han blir nok veldig god. Han vokser til. Det kan ikke være noen bedre plass enn Real Madrid å utvikle seg i.

Ikke med Det er spekulert i om Ødegaard skal leies ut til en La Liga-klubb fra nyttår av.

Tenåringen er benket i to ganger 90 minutter på landslaget i høst.

MØTER REAL: Åge Hareide og Malmö møter Real Madrid i Champions League i Sverige neste onsdag. Da uten Martin Ødegaard i spanjolenes tropp. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB Scanpix
MØTER REAL: Åge Hareide og Malmö møter Real Madrid i Champions League i Sverige neste onsdag. Da uten Martin Ødegaard i spanjolenes tropp. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB Scanpix Vis mer

Det kan bli slik både mot Malta og Italia i oktober. Der jager Norge direkte EM-plass.

- Per-Mathias (Høgmo) har han jo i troppen, og da har han sikkert også en plan. Det laget som spilte sist på Ullevaal (2-0 over Kroatia), var fysisk sterkt og voksent på alle mulige måter. Det var veldig bra. Så må han (Ødegaard) slå seg inn på det laget.

- Men en kamp mot Malta med litt større plass, kan jo være en kamp for en slik spiller også, mener Hareide.

• Malmö FF tapte mot Paris St. Germain i første kamp i Champions League.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram