Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide: - Nevland har spilt midtbane før

- Ja, det er jo bare ti år siden, sier spissen.

WREXHAM (Dagbladet.no): Erik Nevland får omsider sjansen fra start for A-landslaget i morgen kveld. Men ikke som spiss, slik han spiller til vanlig.

Åge Hareide bekreftet i ettermiddag at elleveren han drillet under formasjonstrening tidligere på dagen er laget som starter mot Wales i morgen kveld.

Og Erik Nevland er altså venstre indreløper.

- Tanken er at han skal komme på løp inn bak John Carew og Morten Gamst Pedersen og også at han skal komme hurtig opp og støtte Carew, sier Hareide til Dagbladet.no.

- Har spilt der før

At rollen er ganske annerledes enn hva Nevland er vant til, bekymrer ikke Hareide.

- Erik er en rutinert spiller, og han har spilt i den posisjonen på U-landslaget, sier Hareide.

- Ja, det er jo bare ti år siden, parerer Nevland.

NY ROLLE: Erik Nevland føler at han prøver seg i en ny rolle mot Wales, selv om Åge Hareide poengterer at siddisen har spilt på midtbanen tidligere. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
NY ROLLE: Erik Nevland føler at han prøver seg i en ny rolle mot Wales, selv om Åge Hareide poengterer at siddisen har spilt på midtbanen tidligere. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

Og ti år er så lang tid at 30-åringen vurderer dette som en helt ny rolle.

Offensiv rolle

Men han er på ingen måte misfornøyd med å få sjansen, og takker for tilliten.

- Hvis han vil prøve meg der, får jeg prøve så godt jeg kan å få utnyttet kvalitetene mine der. Og sånn det ser ut, skal vel det kunne gå, sier Erik Nevland.

Han er beroliget av at han ikke blir pålagt noe hovedansvar defensivt.

- Poenget er jo å gjøre en offensiv jobb. Jeg skal fram og hjelpe John og tror ikke jeg skal forsøke å påta meg noen defensiv rolle.

Hareide bekrefter at Nevland vil få stor frihet til å operere offensivt. De defensive oppgavene skal først og fremst løses av Fredrik Strømstad på høyre indreløper og ankeret Martin Andresen.

Grindheim og Doffen i andre

- Christian (Grindheim) og Doffen (Kristofer Hæstad) kommer inn i andre omgang, sier Hareide.

Hareide har også bestemt seg for at John Carew skal bytte ut etter første omgang. Da flytter han fram Nevland i spissrollen han er vant til. Men siddisen får en omgang på seg til å forsøke å utnytte midtbanerollen kreativt.

- Du blir ikke passet på hele tida der. Hvis du er lur, kan du skape rom for deg sjøl. Men det krever nok en del rutine.

Har 31 minutter fra før

Vi får se i morgen kveld. Faktum er at Hareide har rullert en del på indreløperposisjonene, mens John Carew er et selvsagt førstevalg som spiss. Sånn sett kan kanskje en ny rolle øke Nevlands sjanser til spilletid på landslaget.

Fulham-spissen debuterte på A-landslaget i juni 2006 med et 19 minutters innhopp mot Hviterussland. Drøye fem år seinere - i november 2006 - fikk han 12 minutter mot Serbia.

Hans tredje og foreløpig siste landskamp var de fem siste minuttene mot Tyrkia i fjor høst.

Altså har det blitt 36 landslagsminutter fordelt på de sju siste årene. I morgen får Nevland sannsynligvis 45 minutter på midtbanen og 45 minutter som spiss.

EKSPERIMENTERER: Åge Hareide bruker kampen mot Wales til å teste ut spillere som ikke har fått så mange sjanser de siste åra.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media