Hareide: - RBK må vinne borte

Åge Hareide tror Rosenborg må vinne på bortebane for å gå videre i Champions League.

Rosenborg storspilte mot Inter tirsdag. Nils Arne Eggen-arvtaker som RBK-trener mener spillerne må ta enda et steg videre få å komme blant de to beste i pulja.

- De var veldig gode tirsdag, men nå må spillerne gå ut å bryte en barriere til. Rosenborg har vunnet på bortebane i mesterligaen tidligere, men ikke mange ganger. Nå må de gjøre det igjen, sier Hareide til NTB.

Han håper Rosenborg minst skal klare UEFA-cupen, det vil si å bli nummer tre i mesterligaens gruppespill. Da blir det lettere å ta over ved nyttår.

Selv satt Hareide på tribunen da Ajax slo Lyon i den andre kampen i gruppe D. Neste uke skal Rosenborg forsøke seg i Frankrike.

- Lyon er et godt angrepslag, i likhet med RBK og Ajax. Inter er et mer komplett lag som kan kontrollere kamper i langt større grad takket være godt forsvarsspill, mente den påtroppende RBK-treneren.

- Rosenborgs sjanse ligger i å tore på bortebane. Nå har de heller ingen forstyrrende seriekamp mellom to mesterligakamper, og kan derfor tygge litt lenger på Inter-karamellen. Det gir dem en fordel.

- Trykker de skikkelig til offensivt borte mot Lyon, vil nok franskmennene bli satt i en knipe. RBK bør satse på å overraske dem, defensivt er heller ikke Lyon av de beste, mente Hareide.

(NTB)

MÅ GJØRE DET IGJEN:</B> Åge Hareide mener Azar Karadas å RBK har enda en barriere å bryte.