Hareide: - Sølv er uvesentlig

Åge Hareide mener sølvet med Molde er uvesentlig. For Rosenborg-treneren samler bare på pokaler.

- Dette var en utrolig opplevelse. Fotball handler om å vinne noe. Sølvet jeg fikk med Molde og andre plasser er egentlig uvesentlig, sa en ekstatisk Åge Hareide etter gårsdagens triumf.

Med seriemesterskap og NM-tittel, sier han seg godt fornøyd med debut-sesongen i den grønne Rosenborg-bobledressen. Og han synes det er helt naturlig at resultatene den siste tiden ikke har vært helt som forventet av Rosenborg.

Cruiser

- Da vi vant serien hadde vi tjue poengs forsprang til neste lag, og da blir det naturlig at det blir vanskelig å holde helt inn. Når man i et langrenn leder med 20 meter på slutten spurter man ikke i mål, da cruiser man inn til seier. Dette har vært et langt løp, sa han metaforisk om kritikken til de siste kampen.

I går var han spesielt fornøyd med veteranene, i tillegg til to-målsscorer Jan Gunnar Solli.

- Jeg er imponert over hvordan de eldre spillerne, som Erik Hoftun og Ørjan Berg, løfter seg i viktige kamper. Men det er klart vi står overfor et generasjonsskifte etter hvert, og derfor er det veldig fint å se at spillere som Jan Gunnar Solli også står fram slik han gjør, sier Hareide.

- Sykt bra

Erik Hoftun har etter hvert blitt seiersvant med Rosenborg, men han var langt fra likeglad i går.

- Dette var sykt bra og det har vært en fantastisk sesong, jublet forsvareren.

Og han var også selv litt imponert over overstegsfinta han viste fram før framspillet til Jan Gunnar Sollis andre mål.

- Det er en stund siden jeg tok den sist, lo han etterpå.

Men til tross for «The double» for første gang siden 1999, er ikke sesongen over for Rosenborg. Og det tok ikke mange minuttene etter dagens triumf før Hareide hadde tankene i Beograd.

- Denne sesongen har dreid seg om framgang. Men det er klart at det som kan virkelig kan løfte dette fra en god til en fantastisk sesong, er å å overvintre europacupen. Den Røde Stjerne henger over oss, sa han.