Hareide: - Viktig resultat for sjøltilliten

Men advarer mot å bli kjepphøye.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge-Argentina 2-1.

Argentina var skummelt nære en utlikning i sluttminuttene, og Åge Hareide var glad de ikke lyktes. For mens Argentinas trener Alfio Basile gjentok gang på gang at resultatet ikke hadde noe å si i denne treningskampen, sier Hareide:

- Resultatet er alltid viktig i fotball. Dette var viktig for selvtilliten vår.

Må prestere like godt

For akkurat som uavgjortkampen mot Brasil på ettersommeren i fjor ga Norge en boost inn i de viktige høstkampene, vil Hareide kunne pakke en storskalp i kofferten til Moldova om et par uker.

- Vi tar med oss dette til Moldova, men nå må vi ikke bli kjepphøye. Resultatet betyr ingenting om vi ikke presterer like godt, sier han.

Han vet av erfaring at det ikke er det samme når det handler om kvalifiseringspoeng.

- Vi får en vanskelig motstander i Chisinau. Det kan hende Moldova vil bruke mye av de samme våpnene som vi gjorde mot Argentina, sier Hareide.

JUBLER: Åge Hareide knyttet nevene i en liten privat feiring i det sluttsignalet gikk. Foto: Eirik Helland Urke
JUBLER: Åge Hareide knyttet nevene i en liten privat feiring i det sluttsignalet gikk. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

Hareide syntes laget lyktes med det den jobben de skulle gjøre på Ullevaal.

- Vi var kompakte defensivt, slik at de ikke kunne bryte gjennom sentralt, sier han.

For selv om Argentina brukte sin beste spiller Lionel Messi sentralt i banen som hengende spiss, kom de to store sjansene deres i første omgang etter innlegg fra høyreback Javier Zanetti.

Innbytterpuls

- Med friske bein sto vi veldig godt. Vi fikk brukt John og Daniel med fart og fysisk styrke. Utover i andre omgang ble vi litt trøtte, og vi gjorde flere bytter så vi fikk inn noen med innbytterpuls.

Likevel er han ikke så bekymret over det massive argentinske presset i minuttene etter reduseringen.

- De la inn et ekstra gir, og ble litt desperate. Vi møtte et veldig ballsterkt lag med gode individuelle ferdigheter. Vi så det mest da de fikk blod på tann og presset på for å få et resultat, sier Hareide.