Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide advarer mot greske tilstander i norsk fotball

For lett å sparke trenere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEOGRAD (Dagbladet.no): Åge Hareide er skeptisk til trenerfallet i Tippeligaen. I dag ble Uwe Rösler sjettemann som forlot jobben, og landslagssjefen mener det er blitt for lett.

For lett å sparke trenere - ofte etter tilfeldigheter.

Sveitserostyrke

- Det må ikke bli sånn at hvis en keeper gjør en fantastisk redning, eller en spiss skyter utenfor, så mister du jobben din, sier Hareide.

Han uttaler seg som en kollega, og er redd for at trenerrollen kan bli det han kaller «et sveitserostyrke».

Det kan bli vanskelig å rekruttere folk til en jobb der 57 prosent på toppnivå ikke kan planlegge mer enn fra uke til uke. Hareide mener det er håpløst at noen trenere bare får måneder på seg til å skape et suksesslag.

- Det er viktig at vi passer på yrket vårt, vi kan ikke ha det sånn hver eneste år, sier Hareide.

Krever mer tålmodighet

FRYKTER «SVEITSEROSTYRKE»: Landslagssjef Åge Hareide advarer norske klubber mot å kaste trenere for ofte. Foto: Scanpix
FRYKTER «SVEITSEROSTYRKE»: Landslagssjef Åge Hareide advarer norske klubber mot å kaste trenere for ofte. Foto: Scanpix Vis mer

Han peker på Hellas som skrekkeksempelet, der svenske Hans Backe måtte gå etter bare fire kamper som Panathinaikos-sjef.

- Vi kan ikke få greske tilstander i Norge. Det er altfor lett å skifte ut treneren. For å skape resultater må du ha tålmodighet, sier Hareide.

Han refser ingen klubber ved navn - og så har jo hele åtte av 14 tippeligatrenere forlatt stillingene sine de siste fem månedene.

- Jeg kan ikke nok om Lillestrøm til å si om det de har gjort er riktig eller galt. Men Uwe er en kollega som har gjort mye bra i Lillestrøm, sier Hareide.

Rar situasjon

Hareide-assistent Ola By Rise fikk selv fyken i Rosenborg etter at han ledet trønderne til seriegullet i 2004.

Han synes det er på tide at fokus vendes fra trenerne og til klubblederne dersom resultatene svikter og det frister å bytte sjefer.

- Tallene i Tippeligaen beskriver en situasjon som er rar. Kanskje noen skal ta konsekvensene av det? spør mannen som gjorde trenercomeback med landslaget i sommer.

image: Hareide advarer mot greske tilstander i norsk fotball

- Jeg sier ikke noe om Lillestrøm, men i sum kan det hende at noen bør stille seg spørsmål om det alltid er treneren som må gå, sier By Rise til Dagbladet.no.

• Din mening: Er du enig med Hareide?

EN GOD KOLLEGA: - Uwe er en kollega som har gjort mye bra i Lillestrøm, sier landslagssjefen.
Hele Norges coronakart